zondag 26 oktober 2014

Lang weekend met Roos en Merel


Het jaarlijkse uitstapje met Roos en Merel hebben we weer gehad.
Deze keer twee nachten in Antwerpen gelogeerd, want daar hadden ze nog nooit geshopt. Uit ervaring weten we dat ze eerst alle winkels willen aflopen, voordat ze besluiten wat het moet worden. Ze krijgen ieder een vast budget en daar moeten ze het mee doen.

Dus dat wordt passen, passen, passen en terug hangen, want misschien heeft de volgende winkel iets dat nog mooier is en graag veel artikelen voor hun budget.


Voordat we alle winkels voor de tweede keer zouden bezoeken hebben we een pauze ingelast in La Place. Ze wilden graag foto's van de mooie entourage van de Stadsfeestzaal. Zoiets moois is er niet in Arnhem, al dat goud.


Ik lijd aan beroepsdeformatie. Hier zie je toch een mooie quilt liggen?


Roos heeft haar keus gemaakt en staat bij de kassa: een spijkerbroek, een witte overhemdblouse met zwarte poesjes en een lang grijs vest.


En dan is Merel aan het afrekenen. Ze kiest een jurkje met daarbij een legging in de kleur die er perfect bij past. Haar beursje  was nog  niet leeg, dus er kwam nog een T-shirt en ook een vest bij.

Dan gaan we terug naar de eerste winkel van de ochtend. Gelukkig, de laarsjes die ze gezien en gepast hadden, waren er nog. Oma, ze zitten heerlijk, lekker zacht met dat bont van binnen. Mogen ze direct aan? Ja hoor, we gaan toch niet ruilen, want daar houdt Oma niet van.

Dan op naar McDonald's op de Groenplaats, want daar hebben we de eerste avond ook moeten eten en ze hebben er een feilloos geheugen voor, waar deze keten vestigingen heeft. Ze hebben verstandige ouders, dus McDonald's is nog steeds een feest.

Zo meteen ga ik eerst met de benen  op een bankje kijken naar "Heel Holland bakt" en daarna roept de plicht. Barbara Brackman heeft dit weekend twee blokken gepubliceerd, Blok van de week, Austen Family Album en Blok van de Maand, Threads of Memory. Het wordt dus een latertje vanavond.

Morgenochtend kan ik nog niets laten zien, omdat de dames die een "opfrissertje" willen er zijn. Morgenmiddag zal het toch gebeuren. Eerst het Blok van de Week, want dat is altijd iets eenvoudiger (ik weet het, dat is "laf") en daarna het Maandblok.

4 opmerkingen:

Berna zei

Wat heerlijk weer om met die dames op stap te gaan. En Antwerpen lijkt me daar een mooie stad voor.
Onze meisjes komen volgend weekend logeren. We hadden plannen voor een dagje uit maar de dames willen thuis bij opa en oma knutselen. Heerlijk toch?!
Enze willen koken. Appelmoes maken en jam. Dat wordt genieten!
Fijne week Rietje!

Merian zei

Leuk om met je kleindochters op stap te gaan. die moet je er in houden!!

groetejs Merian

Anoniem zei

Wat heerlijk dat je kleindochters dat met je willen doen. Een compliment voor jou dus. En ja, Antwerpen is en blijft een heerlijke stad op alle gebieden. Groetjes Wilma

Anoniem zei

Voor Berna,
Wat boffen we toch dat de kinderen zo graag komen. De appelmoes is de lekkerste van de hele wereld en veel lekkerder dan uit het potje. Later zullen ze er met liefde aan terugdenken. Rietje