donderdag 20 november 2014

Opfriscursus op nieuwe schoenen


De medaillonquilt waar ik aan werk is ook voor mijzelf weer een gelegenheid om mijn kennis weer eens op te poetsen. De laatste tijd heb ik wel veel patchworkblokken genaaid, maar dat waren blokken van de maand en van de week van Barbara Brackman en dan drijf ik eigenlijk een beetje op mijn routine. Daar is niets mis mee, maar ook voor mij zit de uitdaging in zelf ontwerpen.
Maandag a.s. komen de dames van de opfriscursus voor de zesde keer. We hebben veel behandeld op de cursus o.a. vergroten en verkleinen van blokken, langwerpig tekenen van bestaande blokken, blokken strijken zonder dat ze vervormen, tekenen van hexagons en variaties daarop. Tekenen van waaiers, appliceren, uitrekenen van passende randen en a.s. maandag tot slot het tekenen van een achtpuntige ster.
Op ieder onderdeel hebben ze geoefend. Natuurlijk mochten ze maken wat ze wilden. De meesten vonden een medaillonquilt ook leuk. Heel handig, want na maandag kunnen ze op eigen kracht randen erbij bedenken en de quilt net zo groot maken als ze willen.
Bij deze cursus is het wel nodig dat U bekend bent met de basis van patchwork en quilten, het is immers een opfriscursus. Op maandagmorgen 19 januari start ik opnieuw met de cursus. Meer data vindt U in de Agenda van dit weblog.
Voor meer informatie kunt U altijd even een mailtje sturen naar rietjevanslagmaat@gmail.comMaar nu even iets heel anders. Ik ben heel lastig met het kopen van schoenen. Mijn smaak is lang niet altijd in de mode. Dit jaar had ik geluk. Zwarte schoentjes met sleehak. Ze zien er leuk uit, maar nog veel belangrijker, ze lopen heerlijk.
Door de jaren ben ik wijs geworden. Ik weet uit ervaring dat, als deze schoentjes versleten zijn, ik nooit meer dezelfde kan kopen. Dus toen ik ze een week had gedragen, binnen, buiten, in de winkel, met kousen, zonder kousen, en ze bleven heerlijk lopen, ben ik teruggegaan naar de winkel (gelukkig in de buurt) en heb ik nog twee paar erbij gekocht. Ik bofte dat ze nog net twee paar in mij maat hadden. Nu kan ik ze door elkaar dragen en heb ik steeds "frisse" schoenen!

Nu ik klaar ben met dit bericht ga ik verder zitten broeden op de nieuwsbrief ( die U kunt aanvragen via een gadget in de linker marge van het blog). Ik ga ook nog een blokje tekenen om bij de nieuwsbrief te stoppen.
Ik moet ook nog wat voorbereiden voor het quiltcafé van morgenochtend. Misschien mag ik een aantal van U die binnen een redelijke afstand wonen morgen begroeten. Misschien tot morgen. Anders tot later.

3 opmerkingen:

Annelein zei

Ik dacht even dat ik het verkeerde ikoontje had aangeklikt toen ik je prachtige blogfoto zag.

Wat een schitterende herinnering aan een verleden van lang geleden.

Ben er gewoon even stil van...

Annelein zei

Wat leuk!!! Dat heb ik met mijn vorige gedaan. Geen drie maar twee. Nu zijn ze allebei zo ver dat ik op zoek moest naar anderen. En... ik gelukkig ben ik geslaagd.

Chris zei

Het zoeken naar de geschikte schoenen..... Altijd vreselijk voor mijn vrouw. Ze krijgt het maar niet voor mekaar om het gelijk te vinden. Altijd jammer