donderdag 30 januari 2014

Quiltcafé voor 7 februari

Als je naar iets uitkijkt, duurt het altijd lang voordat het zover is. Ik had me al een poosje verheugd op het weerzien met Vlaamse quiltvriendinnen afgelopen weekend, dus ik hoopte op goed weer om naar Antwerpen te rijden. Ik deed schietgebedjes omdat we zo'n 5 of 6 jaar geleden zulk slecht weer hadden dat de terugreis 7 uur duurde. Sinds die keer heb ik winterse bijeenkomsten overgeslagen. Maar we hebben het gered dit jaar! Het was enorm leuk en van de weeromstuit ben ik helemaal vergeten foto's te maken van al het mooie werk dat ik gezien heb.


Zaterdag bleven we in Antwerpen slapen en op zondagmorgen vertrokken we richting het natuurgebied Hoge Venen waar we heerlijk gewandeld hebben. Op maandag reden we terug naar Lochem. Het was heerlijk om er even tussen uit te kunnen, net alsof we vakantie hadden!

Dames die geabonneerd zijn op onze nieuwsbrief weten inmiddels dat ik al heel lang het blog van Barbara Brackman volg. Deze dame weet heel veel van de Amerikaanse quilts en schrijft daar mooi over. Ik heb besloten mee te doen met haar "block van de maand". Aan het einde van elke maand publiceert Barbara Brackman een nieuw block. Hieronder staat het block dat zij in diverse uitvoeringen heeft gemaakt. Voor wie graag wil meedoen en geen computer heeft, druk ik het patroon af. Wil zal dan ook iets vertellen over de historische achtergrond van deze blocks. Een keer per maand bespreek ik het naaien in het quiltcafé.  De eerste keer is op vrijdag 7 februari. Ik heb er echt zin in!


Als ik u morgenochtend niet zie bij ons quiltcafé, dan bij dezen alvast een fijn weekend!

Rietje