zaterdag 8 februari 2014

Dansen maar!

Vandaag barst het feest los! 's Ochtends is eerst de winkel open van 10.30 tot 12.00 uur. Ik geef dan een kleine demonstratie hoe je voordelig stack 'n whack snijdt. De koffie staat klaar, met wat lekkers erbij. En vanmiddag vier ik mijn verjaardag.

De familie komt op bezoek en dan moeten we er natuurlijk netjes bijzitten. Willem en ik hebben gisteren samen gepoetst. Tip voor grootmoeders: geef een kleuter een oude tandenborstel en je kleinkind doet uren lekker mee met een schoonmaakbeurt! Alle gaten en hoekjes van je raamkozijnen komen aan de beurt.


En waarom zouden we zo moeilijk doen over ramen drogen bij het lappen? Je kunt ook gewoon met een theedoek tegen de ramen slaan en de klus is geklaard!


We hebben ook gezellig staan koken. Nootjes hakken voor in de spruitjesquiche. En lekker likken van de vulling van de aardbeienkwarktaart. Dat wordt smullen vanmiddag.


Om de feestvreugde te verhogen, is hier nog een filmpje van YouTube. The Quiltmaker Shuffle, met choreografie van Gudrun Erla. Ze leerde een groep quilters deze vrolijke shuffle tijdens de Spring Market afgelopen jaar in Amerika. Dansen maar: "Shop, cut, sew, press, sew, press, quilt it, stitch it and show it off!".

Fijne zondag, Rietjedonderdag 6 februari 2014

BOM Barbara Brackman


Voordat we morgen weer een nieuw quiltcafé hebben , wil ik eerst nog even een mooi werkstuk laten zien. Wil Schneider heeft meegedaan met de workshop Op-Art Quilt. Ze vond de techniek zo leuk dat ze haar quilt gaat vergroten.

Ik verheug me op morgenochtend. Er is vast wel een aantal dames dat het eerste blok van de Country Quilt heeft gemaakt en dat wil showen.

Voor de liefhebbers is er ook weer een kleine lezing over de periode rond de afschaffing van de slavernij, dit naar aanleiding van het "Block of the Month" van Barbara Brackman.


Deze foto is een gravure waarop waarschijnlijk de favoriete slavin van Martha Washington staat. De lezing gaat over het wel en wee van deze dame.

Tot slot nog even een herinnering aan de winkelopening op zondagmorgen a.s. van 10.30 tot 12.00 uur. Koffie en thee staan klaar. Ik laat eenvoudige en wat meer ingewikkelde blokken zien van "stack and whack" en ik leg uit hoe ik dat doe. Misschien tot zondag. (Er is iets lekkers bij de koffie, want ik ben dan jarig!)

maandag 3 februari 2014

Schoolbordstof

Vandaag wilde ik graag gaan werken met schoolbordstof, maar er wachtte eerst wat huishoudelijk werk. Ik ben nogal ouderwets strijkerig, dus grote lakens, slopen, theedoeken, zakdoeken en tenslotte 10 overhemden moesten onder het ijzer. En daarna mocht ik....


Dit was het eenvoudigste, alleen maar afknippen. 
Willem vindt het geweldig, zomaar op de tafel tekenen met krijtjes.


Dan een eenvoudig schoolbord.


Aan deze had ik meer werk. Niet moeilijk maar tussendoor moest ik steeds rekenen en verzinnen. Het eindresultaat vind ik best leuk en ik had een hoop lol met het puzzelen.

Daarna riep de plicht weer en moest ik deze leuke stof in de steek laten. Morgenochtend sta ik vroeg op om pakketjes te snijden met schoolbordstof.

En dan nu even Dokter Deen op TV. Fijne avond!

Rietje
zondag 2 februari 2014

Barbara Brackmans Block van de Maand - nummer 1

Vandaag, zondag, heb ik stofjes uit mijn voorraad gesorteerd voor het "Block van de Maand" van Barbara Brackman. Het zijn grote en kleine stukken en soms zomaar een snipper. Sommige stofjes heb ik zolang bewaard omdat ik weet dat ze niet meer na te bestellen zijn. Steeds stelde ik uit om erin te gaan knippen, maar nu moet het ervan komen. Ik houd van rode quilts, dus eerst zoeken naar rood.


Gevolgd door bruin...


En dan okergeel met zandkleur


Zachtblauw...


Iets donkerder blauw, met grijstinten


Donkerblauw 


En dit zijn de stofjes die ik voor het eerste block heb uitgezocht.


Knippen maar...


En het eerste block is genaaid!En nu mag ik kijken naar Boer Zoekt Vrouw. Nog een fijne zondagavond!

Rietje