zaterdag 1 maart 2014

Oplossing van het raadsel


Lieve dames, bedankt voor het sturen van oplossingen voor het raadselachtige voorwerp dat ik gisteren op het blog plaatste. Op de valreep kreeg ik het juiste antwoord. Christa en Manon hadden het goed. Dus de "hoofdprijzen" zijn voor jullie, Christa en Manon! Maar de rest van u zat wel in de buurt van het juiste antwoord! Het plooien van de kragen werd met rondzetijzers gedaan. De kragen waren echter zo zwaar dat ze ondersteund moesten worden. Ze konden uit wel 15 meter stof bestaan. De geplooide stof werd aan een band genaaid die om de hals gesloten werd. Het voorwerp dat u moest raden is een zogeheten portefraes. Dit is een metalen ondersteuning van de kraag, meestal van koperdraad. 


Ik vind het sneu dat u zo uw best hebt gedaan en er net iets naast zat. We zitten niet meer op school dus een 1 voor de moeite, daar doen we niet aan. Als Berna, Hanneke, Ineke, Manon en Marjolein hun adres aan ons mailen, dan komt er een troostprijs aan.

Wat hebben we tegenwoordig toch een comfortabel leven met onze mooie shawls, waarvan het onderhoud een fluitje van een cent is. Ik kan zometeen naar bed zonder eerst meters stof te stijven.

Welterusten voor zo,

Rietje

donderdag 27 februari 2014

De prijsjes zijn klaar voor verzending

Lieve prijswinnaars, hier kunt u zien wat er op de post gaat naar u. Geen luxe reis naar een zonnig paradijs, maar een aardigheidje omdat ik zoveel lol heb beleefd aan het raadsel. De gedeelde eerste prijs gaat naar Christa en Manon. Voor ieder een setje van witte en beige Fat Eight Quarters en een beursje zoals we dat maakten op de verrassingsochtend vorige week bij het quiltcafé. In het beursje kunt u bijvoorbeeld naaigerei bewaren.


Hieronder de 4 troostprijzen die op de post gaan naar Berna, Hanneke, Ineke en Marjolein. Zij krijgen allemaal ook dit setje met Fat Eight Quarters. Ze zaten immers in de buurt van het juiste antwoord. Dat is ook wat waard! 


Ik ga nu snel verder naaien aan het volgende Block van de Maand van Barbara Brackman!  

Mocht u zin hebben in zo'n setje Fat Eight Quarters, de kosten bedragen 10 euro inclusief porto. U kunt een bestelling doen door een mail te sturen naar rietjevanslagmaat@gmail.com 

Fijne avond en misschien tot morgen bij het quiltcafé!

Rietje

woensdag 26 februari 2014

Antwerpen

Het zal wel lijken of we maar één soort weekend uitstapje kunnen bedenken, jawel naar België. We bespreken pas op het laatste moment een hotel, maar dat houdt dan wel in dat je niet altijd slaapt waar je wilt. Het valt nooit tegen en de afwisseling is ook leuk. Zaterdagmorgen wilde ik graag de stad in om een nieuwe rok te kopen. In Antwerpen zijn zoveel modewinkels, dat je bijna altijd slaagt.

De dames die hier vaak komen weten wel dat ik een fan ben van Cora Kemperman en ik ben daar dan ook geslaagd. Ook in Nederland zijn er winkels van Cora Kemperman.
's Middags zijn we naar het Rubenshuis geweest. Om de paar jaar brengen we daar een bezoek. Je kunt toch niet alles in één keer in je opnemen. Steeds trekken andere voorwerpen of schilderijen je aandacht.


Deze keer was het een voorwerp dat ik nog nooit had gezien. Ik weet het inmiddels, maar weet U het ook? Laat even weten wat U denkt dat het is. Onder de goede antwoorden verloot ik een aardigheidje. Ik ben benieuwd. 


In het atelier van Rubens hangen portretten van aartshertog Albrecht van Oostenrijk en zijn Spaanse vrouw Isabella. Omdat ik in een museum altijd mijn quilt- en patchworkogen op steeltjes heb staan, zag ik dat ze prachtig gequilte kleding dragen. Je kunt even op de twee volgende foto's klikken om ze te vergroten. Na twee uur in het museum zaten onze hoofden vol en kon er echt niets meer bij. Over een poosje gaan we weer en zien we weer andere dingen. Naast het museum is een winkel van Polare, vroeger de Slegte. Ook daar moesten we weer naar binnen, want je weet maar nooit wat je vindt. In het souterrain kan ik schatgraven. Ik word beloond. Een mooi boek met veel verhalen over quilters en hun werkstukken. We zijn het er nog niet over eens wie het boek het eerst mag lezen, Wil of ik!


Dit is de titel en de auteur.De vorige eigenares maakt me blij met dit boek.