vrijdag 28 maart 2014

Quiche


Het is al lang geleden dat ik een recept heb beschreven. Dat moet er nu maar weer eens van komen.
Ik houd van koken,maar niet van veel rommel in de keuken, dus het smaakt altijd goed, maar er is niet te veel werk en de meeste ingrediënten heb ik altijd in huis. Deze quiche is een variatie op een recept dat ik in een Frans blad vond.

Ingrediënten:

plakjes bladerdeeg (ik gebruikte er drie.)
jonge worteltjes
peterselie
een ei
half bekertje crème fraîche (100 gr)
sap van een sinaasappel
olijfolie (ik neem de lepel waar ik de koffie mee uitschep.)
zout en peper uit de molen
koffielepel kummelzaadjes

Was, droog en ontdoe de peterselie van de steeltjes en hak de blaadjes fijn.

Schrap de worteltjes en snijd ze overlangs in vieren. Olie in een pannetje, doe direct de worteltjes erin en wentel ze rond tot ze allemaal een laagje olie hebben. Bestrooi met zout en peper, de helft van de peterselie, de kummel en schenk het sap erover.

Laat op een laag vuurtje ongeveer 15 minuten trekken.

Zet de oven op 180 graden Celsius. Bekleed het bakblik met bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in.

Klop het ei los met de crème fraîche, iets zout en peper en de rest van de peterselie.
Giet de worteltjes af, drapeer ze op het bladerdeeg en schenk het eiermengsel erover.

40 minuten op 180 graden C. en klaar. Smaakt warm, lauw maar ook koud!



zondag 23 maart 2014

Tjoetjoe!


Kleinzoon Willem is net naar bed gegaan. Helemaal gelukkig met het nieuw "beddek" - zoals hij zegt - dat oma voor hem heeft genaaid dit weekend. Glunderend kijkt hij naar zijn favoriete figuren van Thomas de Trein. Oma heeft hem ook een fluitje gegeven waarop hij als conducteur/machinist voor het slapen gaan hard kon blazen. Zo wist iedereen in huis dat Willem naar bed ging. Tjoetjoe!