zaterdag 26 april 2014

Barbara Brackman Block van de Maand nummer 4

Heerlijk traditioneel, koffie - sigaar - oranje gebak en oranje bitter. De Koning op de I-pad. Hier overheen een prachtig oranje zonnetje.

 Maar ik was ook in spanning vanwege het Block van de Maand van Barbara Brackman. De mail komt hier altijd wat laat binnen, dus heb ik steeds op haar blog gekeken of het al was gepubliceerd en jawel om vier uur vond ik het.

Stofjes uitgezocht; de eerste keuze was niet naar mijn zin. Te groot contrast tussen licht en donker, maar uiteindelijk is dit mijn keuze.

Zoals altijd kunt U vanaf nu Uw bestelling doorgeven. De prijs blijft nog steeds 10,00 euro inclusief porto. De blokken nummer 1,2 en 3 zijn ook nog te bestellen. Klik hier voor de voorgaande blokken.
Mail even naar rietjevanslagmaat@gmail.com

donderdag 24 april 2014

Nieuwe stofjes


Gisteren is er een zending stoffen bezorgd. Het is niet echt een verrassing wat er in het pak zit, maar omdat het stoffen zijn die al wat langer in bestelling stonden vind ik het toch spannend of ik ze nog net zo mooi vind als toen ik ze uitzocht. 


Deze panelen heb ik het eerst uitgepakt zodat ze nog bij daglicht gefotografeerd konden worden. Ik vind ze prachtig. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als middenstuk om je sashiko blokken er omheen te naaien. Ze zijn ook mooi om een kamerscherm mee te bekleden (ca 60 cm x 110 cm) of zomaar als wandkleed met een Flying Geese-rand erom. 

Ecru paneel


blauw paneel

De prijs per paneel is 11,95 euro exclusief porto. Vermeld u bij een bestelling wel of u een ecru of blauw paneel kiest. 


Er is ook een frisse voorjaarsstof binnengekomen. Vandaag heb ik een babyjasje gemaakt voor deze tijd van het jaar. Ik ben geen held in naaien van kleding, maar ik probeer het zo netjes mogelijk te doen. Het model van dit jasje naai ik al vanaf dat mijn kinderen baby's waren en ik vind het nog altijd leuk. 


Ik naai altijd twee dezelfde jasjes en schuif die in elkaar. Afwerken doe ik met een schuin geknipte stof. 


Omdat het twee jasjes zijn, kan het aan twee kanten gedragen worden. Deze kant is een mooie kwaliteit fleece stof. Lekker zacht voor baby's. 


Het witte jasje is zonder hartje een beetje simpel. De prijs van de gedessineerde jasjesstof is 16,95 euro per meter, exclusief porto. 

Ik ga nu even de patronen voor morgenochtend verzorgen en ondertussen bedenken wat ik nog meer van deze nieuwe stof kan maken. Een tuintafelkleedje zal er ook heel fris uitzien. 

Voor iedereen een goede nachtrust en voor sommigen tot morgenochtend!

Rietje
  
dinsdag 22 april 2014

Block of the Week nr 3, Jane Austen


Doordat ik gisteravond pas tijd kon vinden om het blok van de week nr 3 te maken los ik nu mijn belofte in dat ik er iets over zou laten zien. We beginnen met het genaaide blok op de eerste foto.


Het uitzoeken van de stofjes kost even tijd. Ik wil graag dat in de blokken een herhaling van stofjes voorkomt met soms het toevoegen van een nieuwe. Ik knip eerst de stukjes waarvan ik zeker weet welke kleur op welke plaats komt. Alles wat in een keer genaaid kan worden, doe ik eerst. De middenstukken ga ik na het naaien tot een puntje snijden. (Let op dat ik overal de puntjes al verwijderd heb!)


Na het naaien van het middenstuk is het makkelijker  om de puntjes te snijden.


Met een vierkante liniaal is het snijden van de puntjes een fluitje van een cent.


Doordat de overbodige puntjes weg zijn is het naaien van de driehoeken aan het middenstuk echt eenvoudig.


Het blok is in werkelijkheid mooier dan de foto laat zien. De primitieve apparatuur zorgde voor dit effect. Straks begin ik met het knippen van de pakketjes. Als U belangstelling heeft hoor ik het graag. De prijs inclusief verzenden is 10,00 euro. Blok 1 en 2 zijn er ook nog. Voor meer informatie over onze Barbara Brackmans Block of the Week-serie klikt u hier. U kunt ook een mailtje sturen naar rietjevanslagmaat@gmail.com. 

Pasen

 We hebben een heerlijk weekend achter de rug. Zaterdag waren de kleinkinderen bij ons en ze bleven ook logeren. Voor Willem was dat natuurlijk groot feest.
Dit jaar zijn we voor een keertje afgeweken van de traditie die we al veel jaren koesteren, namelijk allemaal hier slapen, met elkaar eieren zoeken en dan brunchen, voor de mannen graag met gebakken bacon, worstjes en eieren zoals in Engeland gebruikelijk.

 Maar wat dan wel? Een paar maanden geleden kwam ik een advertentie tegen van de pannenkoekenboot in Nijmegen. Dat leek ons leuk voor groot en klein en omdat iedereen in de familie de Paasdagen vrijhoudt om die met elkaar door te brengen, was het geen enkel risico om zonder overleg te reserveren. Zo kon het een verrassing blijven.
Zondagmiddag waren we goed op tijd aan de kade in Nijmegen. Stel je voor dat de boot zonder ons vertrekt. De tocht duurde van 13.30 tot 16.00 uur. We hadden prachtig winderig Hollands weer waar ik zo van houd, met onze mooie wolkenluchten, daar kan voor mij niets tegenop.
De organisatie op de boot was geweldig, geen geduw of gedrang, ieder familie een eigen tafel, de kinderen mochten rondlopen en onder begeleiding ook naar buiten.

 Wij zijn geen kinderen meer, maar op het dek verpozen vinden wij ook heerlijk.

De dag was nog lang niet voorbij voor de kinderen.
Wij wonen in de buurtschap Exel en daar wordt ieder jaar voor kinderen tot 12 jaar een fakkeloptocht georganiseerd.
Wij hebben de kinderen daarvoor opgegeven, want misschien is dit het laatste jaar dat ze dat allemaal leuk vinden. Roos is nog net jong genoeg en Willem is dit jaar oud genoeg en Merel past zich altijd moeiteloos aan.

 De kinderen hebben met hun fakkels het vuur aangestoken. Voor Willem was het toen toch echt bedtijd en de meisjes zijn opgebleven tot ze omvielen.

 Ook de tweede Paasdag was een feestdag voor allemaal. Onze Ellen werkt op Huis Verwolde en ze was vandaag aan de beurt om rondleidingen te verzorgen.
De kinderen thuis goed geïnstrueerd dat ze zich moesten gedragen en net doen alsof ze Ellen niet kenden. Willem had het goed begrepen en speelde het toneelstuk heel overtuigend door aan zijn moeder te vragen:"Mevrouw, waar kan ik mijn jas ophangen?"
Wij denken dat we in de groep waarbij wij hoorden niet zijn opgevallen en dat was ook de bedoeling.

 Ellen in actie in de Japanse kamer. Ze heeft een aandachtig publiek

Natuurlijk kun je niet aan een quilt voorbijgaan zonder die te fotograferen. Betrapt door mijn eigen man.

Het is al wat laat, daarom morgen een blog met het blok van de week nr 3!
Welterusten.