donderdag 15 mei 2014

Something borrowed, something blue

 Om door te gaan op het thema van het vorige blogje, begin ik met een foto van de quilt van Gerda die we mochten bewonderen. We waren het er allemaal over eens, dat zo'n eenvoudig blok prachtig uitkomt in haar quilt.

 Hier dus het idee dat ik "geleend"heb. In de nieuwsbrief van vandaag vindt U het patroontje. Als U de nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt U die aanvragen. Vermeld er dan wel even bij dat U de voorgaande patroontjes ook wilt hebben.

Nu nog even over het "blauw". (blauw staat in dit rijmpje voor trouw.) Morgenochtend in het quiltcafé ga ik aan iedereen vragen om een blokje met daarop hun naam. Ik wil graag een quilt maken waarin ik later ("heel veel later") al de namen van de trouwe bezoekers terugvind. Ik weet dat er prachtige voorbeelden zijn van zulke quilts, echte kunststukjes per deelnemer, maar ik houd in dit geval van een eenvoudige uitvoering. Dus als U morgen komt en mee wilt doen, breng dan een stukje bonte stof van 10 x 10 cm mee.
Als U het leuk vindt, maak ik er natuurlijk ook één voor U.

Ik ga nu nog even de nieuwsbrief schrijven, zodat U het patroontje kunt downloaden.

Vandaag moet ik tijd vrijhouden voor het uitpakken van nieuwe stoffen, ik hoop dat ik ze morgenochtend kan laten zien.

Tot de volgende keer,
Rietje

zondag 11 mei 2014

Something old, something new...


Eindelijk af
Deze week heb ik de laatste hand gelegd aan een quilt naar een ontwerp van Jinny Beyer. Ik weet niet eens meer wanneer ik de top heb genaaid (de jaren vliegen voorbij). Opgelucht dat er weer een bedquilt af is. Als u deze quilt ook wilt maken, houd u dan onze agenda in het oog. In het najaar staat deze quilt op het programma als een workshop in 2 dagdelen. U kunt de quilt in verschillende maten maken, nl. een tafelkleed, wandquilt of bedquilt.


Drentelen
Iedere week kijk ik uit naar de weekblokken van Barbara Brackman. Als op vrijdagmorgen alle dames weer naar huis zijn, begint het wachten. Ik weet natuurlijk wel dat het nieuwste blok pas op zondagmiddag gepost wordt, maar ik begin toch te drentelen. Om de tijd te doden (alsof ik niets anders te doen heb) zoek ik een werkje dat voor zondagmiddag af is. Deze keer was dat een patchworkslabbetje. De stofjes bij elkaar gezocht die lief zijn voor een meisje en ik ben tevreden over het resultaat. Maar er zijn ook jongetjes en dan is iets stoerder wel wat leuker. Ook afgekregen!


Blok van de Week nr 6
Eindelijk is het zover. Block 6 verschijnt online. Maar dit blok zorgt ook weer voor kopzorgen. Ik houd niet zo van asymmetrische blokken, dus laat ik het maar als een uitdaging beschouwen! Ik vind het leuk om te puzzelen en te laten zien hoeveel mogelijkheden er zijn met dezelfde malletjes. Als voorbeeld heb ik 8 versies neergelegd.


Als u het blok wilt maken, waar 2 stofjes verkeerd om liggen (foto hierboven, linksonder) moet u dat onderdeel niet 2 x links en 2 x rechts knippen, maar 4 x hetzelfde!


Dit is het Block nr 6 zoals ik het gemaakt heb. De stofjes die ik hier gebruik, komen ook voor in eerdere blokken, zo probeer ik de eenheid te bewaren.


Zo, en dan nu pakketjes knippen voor de dames die meedoen aan deze Blok van de Week-serie. Het drentelen is gelukkig voorbij. Fijne avond nog, Rietje