donderdag 22 mei 2014

Garden Quiltje

 Vorige week kwam er een rol stof met voorbedrukte stitchery paneeltjes binnen.

Het paneeltje vind ik heel geschikt om per onderdeeltje uit te knippen en dan pas te borduren. Ook de half afgedrukte stukjes gebruik ik. Een quilter gooit natuurlijk nooit iets weg!
Ik ga alles borduren, dan opnieuw terugschikken en de opengevallen plaatsjes met patchwork invullen. Voorlopig houd ik het op drie stofjes: ecru, rood, grijs.

 Oei, die zijn gekreukeld. Ik zal ze snel strijken en daarna voorzien van Heat and Bond Light ( een soort Vlieseline). Dit geeft iets meer stevigheid en bovendien zie je dan de aan- en afhechtdraadjes er niet doorheen schijnen.

Dit is een mooi begin. Ik popel om door te gaan en maak mezelf wijs dat zolang het mooi weer is, ik buiten moet zitten, omdat je nooit weet hoelang dat aanhoudt. Eerst even stofzuigen (twee verharende honden!).  Dan de was strijken en de gekreukelde stofjes er achteraan.
De grote stapel half af wacht nog wel even. Alles op zijn tijd. Gelukkig is er geen quiltpolitie om te controleren of ik alles wel netjes afmaak.

Nog even wat zakelijke informatie voor dames die zin krijgen in zo'n paneeltje.
Alle prijzen zijn exclusief porto als ze opgestuurd moeten worden.
Het paneel kost 10,95 euro.
De rode stof is 4,50 per fat quarter, 17,95 euro p.m.
De grijze stof is 4,50 per fat quarter, 17,95 euro p.m.
De ecru stof is 4,25 per fat quarter, 16,95 euro p.m.
Het borduurstrengetje is 1 euro
Het stukje Heat and Bond Light (Vlieseline) is 2,50 euro.

Vanuit een zonnig Lochem, vriendelijke groeten en voor een aantal van U tot morgen in het quiltcafé, ook iets waar ik me altijd weer op verheug.
Rietje


maandag 19 mei 2014

And a silver sixpence in my shoe

 Mijn "silver sixpence"is mijn gezin. Wat kun je nog meer wensen dan met de jongste een milkshake te maken. Daar laat je toch je werk even voor liggen.

 Maar ook werk hebben waar je van houdt geeft een "silver"randje.
Gisterenavond toch nog tijd gevonden om het blok te naaien. Omdat het een serie wordt van 36 blokken streef ik ernaar in ieder blok een paar stofjes te gebruiken van de vorige blokken met soms een nieuwe. De grote bloem is vorige week binnengekomen en omdat er bordeaux rood in zit en de achtergrond naar zacht groen zweemt, vind ik dit een goede aanvulling. Het blok kan natuurlijk weer besteld worden (voor 10 euro in Nederland en voor 11 euro in België inclusief porto), maar ook de bloem is in de winkel 17,95 euro per meter (exclusief porto).

De serie rode stofjes is weer aangevuld. Ik maak pakketjes van 4 fat quarters voor 15,95 of 4 fat eights voor 8 euro (exclusief  porto).

Ik ga nu naar de tuin en neem stitchery werk en koffie mee.

Fijne dag,
Rietje