zaterdag 21 juni 2014

jan is weer thuis


Even snel een klein berichtje voor alle mensen die zich zo bezorgd toonden over Jan. Hij is weer thuis. Lijkt het goed te maken. Hij eet weer en doet zijn behoeften. Hij is levendig en wij ook weer. Een pak van ons hart. Ik ga zo meteen nog even een mailtje sturen naar de dierenarts waar Jan aan zijn darmen is geopereerd en ik zal hem bedanken voor de goede zorgen.
Voor de dames die het niet weten, Jan is bruin en Jaap is zwart. Jaap wil natuurlijk ook op de foto, die wil niet de tweede viool spelen, terwijl Jan alle aandacht krijgt.
Bedankt voor jullie medeleven, dat was hartverwarmend.
Rietje (en Wil)

donderdag 19 juni 2014

vakantiewerk


In de consternatie over Jan  ben ik helemaal vergeten te vertellen dat de nieuwe stitchery paneeltjes die verrassend snel uitverkocht waren opnieuw binnengekomen zijn. Een paneeltje van ongeveer 60 x 110 cm kost 10,95 euro en is onderverdeeld in vele stukjes (groot en klein) zoals U kunt zien.
Het rode borduurgaren is er weer (1 euro per strengetje).
Er is weer een nieuw stofje binnen, een mooie Paisley, per fat quarter 4,50 euro, net als de ander stofjes die U op de foto kunt zien. Die zijn ook 4,50 euro per fat quarter. U kunt zien dat de Paisley heel mooi past bij de andere stofjes en binnenkort ga ik hem zelf inpassen in het werk.
Er zijn nieuwe borduur/redwork naaldjes binnen van Jeana Kimball, maat 10. Ze kosten 3,95 euro per buisje.
Ik gebruik zelf een hele fijne vlieseline om er achter te zetten (2,50 euro per stukje)
U weet waarschijnlijk ook al dat we steeds meer online klanten hebben en we sturen snel Uw bestelling op. Even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com

Er is een ding dat ik moet bekennen. Ik had dit werk bestemd voor mijn vakantie en speciaal de grotere stukjes had ik daarvoor gereserveerd. Ik heb mijn eigen regels overtreden en ben begonnen aan een groter stuk. U kunt het zien linksboven. Ik moet zeggen dat ik het wel erg leuk vind om te doen. Misschien moet ik nog iets anders meenemen op vakantie.

jongens babyquiltje


Om mijn gedachten even te verzetten heb ik me maar weer eens op het patchwork en quilten gestort. Het is wel moeilijk, want mijn gedachten gaan toch weer terug naar onze hond Jan en hoe het met hem is. Hij is geopereerd op afgelopen maandagavond, omdat zijn dunne darm gekeerd was en deze is weer recht op zijn goede plaats gelegd. Hij kan wel weer eten en zijn ontlasting gaat ook wel goed, maar hij lijkt nog pijn te hebben en is erg onrustig.Morgen horen wij of hij weer terug naar huis mag, want hij is nu nog bij de dierenarts.


Ondanks alles is het quiltje toch naar mijn zin geworden en ik was ook tevreden over de stofkeuze. Binnenkort, als ik me weer kan concentreren ga ik er een patroontje van maken dat ik in winkel ga verkopen en dat je dan natuurlijk ook via internet bij ons kan bestellen. Eerst was ik niet helemaal gelukkig met het quiltje, maar dat ging over toen ik bedacht dat ik er rozetjes op kon zetten. Dat maakte meteen het verschil, vond ik.

Ik moet dadelijk nog even gaan zorgen voor het patroononderdeel van de Country Quilt van morgen, dat we morgen in het quiltcafé gaan behandelen. We zijn inmiddels gevorderd tot de rand. Die is heel leuk vind ik zelf. Het wordt vast weer gezellig morgenochtend en ik hoop weer een aantal van de lezers van dit blog te begroeten als bezoekers van het quiltcafé. Voor die dames tot morgen. Voor anderen tot later.
Rietje

maandag 16 juni 2014

Block of the week nr 11 Austen Family Album


Het is als steeds een zondagse uitdaging om iets leuks te produceren uit de opdracht die Barbara Brackman  ons geeft. Na rijp beraad is het bovenstaande blok het resultaat. Het past, in mijn idee, goed bij de vorige blokken, maar voor de spanning heb ik een nieuw stofje erin gedaan.


Ook deze keer is er weer een leuk verhaaltje van Barbara Brackman over de dame aan wie het blok het blok is opgedragen, Catherine Knatchbull Knight, de adoptief moeder van Edward, de broer van Jane Austen. Bij een bezoek aan de familie Austen, vonden zij en haar echtgenoot Edward zo een aardig jongetje dat ze hem vroegen om hen  te vergezellen op de rest van haar huwelijksreis. Vervolgens adopteerden ze hem. Ze bleef kinderloos.


Ik ben niet erg in de stemming voor een uitgebreid blog, want onze hond Jan is ziek. Hij is afgelopen zondagnacht nog bij de dierenarts geweest omdat hij er slecht aan toe was. Hij leeft nu op pijnstillers en gaat morgen naar de specialist voor een echo. We wachten met spanning af. Jan ook zoals U kunt zien.