vrijdag 11 juli 2014

Laatste quiltcafé van het seizoen


De weergoden waren ons en de bezoekers van het quiltcafé goed gezind. Het was heerlijk weer, ideaal voor een quilting bee in de open lucht, waar vandaag het accent eigenlijk alleen op de gezelligheid lag. Het quilten was een goed alibi, maar het is altijd een gemeenschappelijk onderwerp van gesprek.


Dit blogje wordt niet lang want het is al laat als ik dit schrijf en morgen gaan Wil en ik op vakantie. We nemen de honden mee. We gaan naar Engeland. Het is de laatste paar jaar veel gemakkelijker geworden om honden mee te nemen. We hebben alle spullen al zo'n beetje verzameld. De caravan staat voor het huis. We hoeven alleen de spullen er nog maar in te dragen. We gaan zondag over.

Ellen en Willem passen op het huis, maar doen niet de winkel. U kunt ons wel bereiken per mail, maar dat kan lang niet altijd snel want we weten niet of we overal mail kunnen ophalen en versturen. Dat is afwachten. We houden lang vakantie en we gaan weer open op dinsdag 26 augustus.

Het eerste Quitcafé na de vakantie is op vrijdag 29 augustus. We hopen dat we weer een aantal van U mogen begroeten. We wensen iedereen een fijne zomer.
Rietje

maandag 7 juli 2014

Block of the Week nummer 14


Na de hack toestand van vorige week zijn we weer in de oude routine beland. Dat is echt wel weer prettig. Dit is het nieuwe block of the week Austen Family Album. Het heet Home Comfort for George Austen II. Ik heb er mijn eigen interpretatie van kleur en stof aan gegeven en ik ben er wel trots op. Let U als U zin heeft nog even op het ontroerende verhaal dat Barbara Brackman vertelt op haar blog Austen Family Album over deze geestelijk gehandicapte broer van Jane Austen.

U kunt dit blok 14 natuurlijk zoals altijd bestellen. De kosten zijn 10 euro (België 11 euro) inclusief porto. U kunt elk blok uit de serie ook apart bestellen. Stuur dan even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com
U krijgt ook altijd een oplegschema erbij waardoor het naaien veel gemakkelijker wordt.
De serie blok van de week staat hierna even stil, want we gaan zondag over naar Engeland voor een paar weken met de honden en de caravan. We hopen op een ontspannen vakantie.
We melden ons als we weer terug zijn en nemen dan de draad weer op van het blok van de week en het blok van de maand.

In onze vakantie past onze dochter Ellen op het huis samen  met Willem onze kleinzoon. Zij zorgt niet voor de winkel. We zullen wel af en toe op onze mail kunnen reageren, maar daar blijft het wel bij. Opsturen van artikelen is niet mogelijk. Dat zult U wel begrijpen.

Als U zelf nog op vakantie gaat, wensen wij U veel plezier, maar als U de zomer thuis doorbrengt wensen we U een ontspannen zomer en natuurlijk in beide gevallen: blijven quilten, dat doe ik ook.
Met vr.gr
Rietje