woensdag 8 oktober 2014

Tuinperikelen en andere dingen van het leven


Lieve Dames,
We zitten weer in de rommel. Ons "buitenhuis" is ingestort onder de last van een klimop. Eigenlijk zijn we daar wel blij mee, want de hele achtertuin moet al heel lang op de schop.


Alles wordt er uit gehaald en Willem is een grote hulp. Dit is natuurlijk wel kinderarbeid. Hopelijk kijkt de raad voor de kinderbescherming niet mee.


Het plan was om veel te borduren tijdens onze trip naar Engeland. Ik ben gewend dat ik altijd iets vergeet mee te nemen op vakantie.
Alles dubbel gecheckt, papieren voor onze honden (pas wel eens vergeten), eten voor de eerste maaltijd in de caravan (verder is het leuker om te eten wat de Britten eten), flesopener en kurkentrekker (je weet maar nooit hoe de wijnflessen in Engeland sluiten en je kunt ze toch niet gesloten laten) enzovoort.
Helaas had ik niet alleen dubbel maar triple moeten checken.
We hebben veel tuinen en kastelen bezocht en tussendoor een dagje rust. Mooi voor een klein werkje in de schaduw (4 weken lang 28 graden). Mandje met borduurspullen te voorschijn gehaald, luisterboek gestart en dan ...... geen rood garen. Hoe erg is dat, ik was liever zonder tandpasta vertrokken, dat kun je tenminste overal kopen, zelfs op zondag.
De moraal van dit verhaal, maak een lijstje en streep af. Raak het lijstje niet kwijt.
In heel het zuiden van Engeland is geen handwerkwinkel te vinden!
Meer dan dit is het niet geworden. Ik ga gestaag verder in een laag tempo.

In een ander tempo heb ik al een aantal pakketjes gesneden voor de verrassingsochtend van vrijdag a.s. Zo meteen maak ik er een paar extra voor dames die op het laatst bedenken dat ze toch meedoen..
Een tip van de sluier: het is geen quiltje, maar wel een gebruiksvoorwerpje voor quiltsters.
Het idee hiervoor is van  Hennie Oosterbaan uit Garderen en wij mogen het gebruiken.

Tot slot herinner ik U er nog even aan dat wij op a.s. zondagmorgen 12 oktober van 10.30 tot 12.00 uur geopend zijn,

Er komen weer heerlijk lange avonden, zodat we lang met onze hobby bezig kunnen zijn.
Tot de volgende keer,
Rietje

maandag 6 oktober 2014

Blok van de Week nummer 27


Het nieuwe blok is Blok van de Week nummer 27 uit de serie Austen Family Album van Barabara Brackman. Ik heb een aantrekkelijk stofje voor de middenbaan gekozen, en voor de rest heb ik me laten leiden door de continue lijn van stofkeuze. De naam die Barbara Brackman heeft gegeven aan het blok is King's Crown for George III.

Zoals altijd is het blok te bestellen via email: rietjevanslagmaat@gmail.com . De prijs is 10 euro, inclusief porto. Bij ophalen in de winkel is de prijs 8,75 euro. Alle blokken zijn nog te bestellen. Naar Belgie is de prijs 11 euro inclusief porto. Voor meerdere blokken tegelijk is de porto relatief voordeliger natuurlijk.
.
Als U de verzameling van de eerste 20 blokken van de week bij elkaar wilt zien, scroll dan even naar beneden in mijn blog naar zondag 21 september, onder  Block of the Week nr 25. U kunt daar zelfs de nummertjes van de blokken even naar voren halen.

Ik ga me nu even concentreren op de pakketjes voor de Verrassingsochtend van a.s. vrijdag 10 oktober (10 tot 12 uur) Als U mee wilt doen, mail dan even svp naar mijn mailadres i.v.m. het snijden van de pakketjes. Het wordt vast weer een gezellige ochtend. De kosten zijn 12,50 inclusief entree en pakketje.