vrijdag 31 oktober 2014

Civil War Quilt 2e keer


Verscheidene dames hebben me naar aanleiding van mijn nieuwsbrief van gisteren gevraagd naar de herkomst van de Civil War Quilt.

In 2002 heeft Judie Rothermel voor het eerst een "bar quilt" beschreven in haar boek met reproductie quilts. 
Ze had onderzoek gedaan naar Civil War quilts en een plaatje van een soortgelijke quilt gevonden, gedateerd 1840. Deze quilt was haar inspiratie.
Omdat ze geen stofjes kon vinden die qua kleur en dessin leken op de stofjes van 1840 is zij die in samenwerking met Marcus Brothers Textile in 1987 gaan ontwerpen.
Haar quilt dateert dus uit die periode. Ze heeft zelf de stofjes gebruikt uit de serie "Gettysburg". Deze zijn nu niet meer te koop.

Mijn eigen quilt is groter, zodat hij op ons bed past en heeft een extra rand om hem op de juiste maat te krijgen.

donderdag 30 oktober 2014

Civil War ofwel Replica Quilt


De Civil War Quilt ofwel Replica Quilt is altijd een van mijn favoriete quilts. Hoe je hem ook fotografeert. Hij blijft mooi. Hierboven staat hij gefotografeerd in het quiltcafé. De maakster is er echt trots op. En terecht. Ik ben nu even allerlei dingen tegelijk aan het doen. Ik kijk naar foto's op mijn I-pad. Vandaar deze foto uit een van de quiltcafé's. Ik kijk naar het programma Maestro, erg leuk, en ik maak even deze notitie op mijn blog.
 Het patroon van deze Civil War Quilt is te bestellen voor 10 euro + 1,92 porto = 11,92 door een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com

Morgen hebben we ook weer een quiltcafé. Misschien zie ik U wel morgenochtend. Altijd gezellig. U hoeft zich niet op te geven. U kunt zo binnenlopen. Entree 5 euro inclusief koffie of thee.dinsdag 28 oktober 2014

Barbara Brackman Blok van de Maand nr 10

Blok van de Maand nr 10
De achterstand waarmee ik na dit weekend begon is ingelopen. Ik ben gelukkig nog niet vergeten hoe leuk het weekend met de kleindochters is geweest. Je leert hen ook vaak beter kennen als ze zonder hun vader en moeder zijn. Maar ter zake.
Hierboven staat, kant en klaar, blok 10 van de serie Barbara Brackman Block of the Month, Ze heeft het blok opgedragen aan Charlotte Henson, die samen met haar man de slavernij ontvluchtte en in vrijheid in Canada aankwam samen met hun kinderen. Het gebeurde precies in de tijd dat de Negerhut van Oom Tom uitkwam in 1849. Later maakte haar man handig gebruik van deze samenloop van omstandigheden en schreef zijn autobiografie als ontvluchte slaaf, waarin hij beweerde dat hij het voorbeeld was waarop Oom Tom is gebaseerd.
Ik heb me vast gehouden aan de lijn die ik al eerder had uitgezet met de vorige negen blokken en het blok past mijns inziens goed in de collectie.

U kunt vanaf nu Uw bestelling plaatsen voor Blok nr 10, kosten 10 euro inclusief porto. Alle voorgaande blokken zijn ook nog te bestellen via een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com .
Als U de blokken in de winkel komt ophalen, kosten ze 8,75 per blok. Afgezien van het allernieuwste blok, dat natuurlijk op voorraad is nu, is het aan te raden voor de eerdere blokken om even van te voren te mailen dat U van plan bent bepaalde blokken op te halen.
Persoonlijk in een winkel komen vind ik zelf ook erg inspirerend.

maandag 27 oktober 2014

Austen Family Album blok van de week nr 30

 Een beetje later dan normaal, maar toch nog redelijk binnen de marges, kan ik hier blok van de week nr 30 laten zien. Het blok past mijns inziens goed in het geheel van alle andere blokken. Barbara Brackman heeft de volgende naam ervoor bedacht; Caroline's Choice for Queen Caroline. Het is weer een mooi blok. U kunt het blok bestellen, alle voorgaande trouwens ook. De kosten zijn 10 euro. Een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com is voldoende.

Het blok van de maand komt eraa, dames. Ik ga nu aan de slag.

zondag 26 oktober 2014

Lang weekend met Roos en Merel


Het jaarlijkse uitstapje met Roos en Merel hebben we weer gehad.
Deze keer twee nachten in Antwerpen gelogeerd, want daar hadden ze nog nooit geshopt. Uit ervaring weten we dat ze eerst alle winkels willen aflopen, voordat ze besluiten wat het moet worden. Ze krijgen ieder een vast budget en daar moeten ze het mee doen.

Dus dat wordt passen, passen, passen en terug hangen, want misschien heeft de volgende winkel iets dat nog mooier is en graag veel artikelen voor hun budget.


Voordat we alle winkels voor de tweede keer zouden bezoeken hebben we een pauze ingelast in La Place. Ze wilden graag foto's van de mooie entourage van de Stadsfeestzaal. Zoiets moois is er niet in Arnhem, al dat goud.


Ik lijd aan beroepsdeformatie. Hier zie je toch een mooie quilt liggen?


Roos heeft haar keus gemaakt en staat bij de kassa: een spijkerbroek, een witte overhemdblouse met zwarte poesjes en een lang grijs vest.


En dan is Merel aan het afrekenen. Ze kiest een jurkje met daarbij een legging in de kleur die er perfect bij past. Haar beursje  was nog  niet leeg, dus er kwam nog een T-shirt en ook een vest bij.

Dan gaan we terug naar de eerste winkel van de ochtend. Gelukkig, de laarsjes die ze gezien en gepast hadden, waren er nog. Oma, ze zitten heerlijk, lekker zacht met dat bont van binnen. Mogen ze direct aan? Ja hoor, we gaan toch niet ruilen, want daar houdt Oma niet van.

Dan op naar McDonald's op de Groenplaats, want daar hebben we de eerste avond ook moeten eten en ze hebben er een feilloos geheugen voor, waar deze keten vestigingen heeft. Ze hebben verstandige ouders, dus McDonald's is nog steeds een feest.

Zo meteen ga ik eerst met de benen  op een bankje kijken naar "Heel Holland bakt" en daarna roept de plicht. Barbara Brackman heeft dit weekend twee blokken gepubliceerd, Blok van de week, Austen Family Album en Blok van de Maand, Threads of Memory. Het wordt dus een latertje vanavond.

Morgenochtend kan ik nog niets laten zien, omdat de dames die een "opfrissertje" willen er zijn. Morgenmiddag zal het toch gebeuren. Eerst het Blok van de Week, want dat is altijd iets eenvoudiger (ik weet het, dat is "laf") en daarna het Maandblok.