woensdag 5 november 2014

kersttijd


Even een klein berichtje tussendoor. Vanmorgen kwam er een dame in de winkel op zoek naar leuke kerststofjes. Die zijn vaak moeilijk te vinden, tenzij je houdt van modieuze afwijkende kleuren. Een paar jaar geleden heb ik dit kerstquiltje gemaakt zonder gebruik te maken van echte kerststofjes, maar juist met mijn gewone arsenaal van rood en groen en een aantal andere kleurtjes die er leuk bij pasten. Aangezien het niet meer zo heel lang duurt tot de Kersttijd leek het me leuk dit patroontje onder Uw aandacht te brengen. Het patroontje kost 10 euro. De porto is 1,92 euro (voor België 3,15) Samen te bestellen voor 11,92 euro. Even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com en U krijgt het snel in huis. Ik vind het gewoon al leuk om het op mijn blog te zetten.
Als U voor dit soort quiltjes gebruik maakt van vliesofix, dan hebben wij een goede plaatsvervanger daarvan in de vorm van Heat and Bond voor 5 euro per meter en gemakkelijk en licht om op te sturen per post. Ik heb een tutorial over het werken met Heat and Bond op mijn weblog staan op de datum 9 februari 2011. U kunt het hier in de rechtermarge even aanklikken. Dat kan handig zijn als U met Heat and Bond zou willen werken voor appliceren.

maandag 3 november 2014

Nieuwe blok van de week nr 31 Austen Family Album


Wat vliegt de tijd toch snel. Het lijkt nog maar een paar dagen geleden, maar er is al een hele week voorbijgegaan. Nu is het nieuwe blok nr 31 er al weer. Een echt mooi traditioneel blok. Het past mooi in het geheel. Ik had ook snel besloten wat betreft de stofkeus. Barbara Brackman heeft er nog een naam aan gegeven: Lady of the Lake for Walter Scott. Walter Scott, de schrijver van Ivanhoe (die van de televisieserie van lang geleden), was een tijdgenoot van Jane Austen en veel populairder dan Jane Austen in die tijd. "Lady of the Lake" was een gedicht van hem en hij verkocht 25000 exemplaren ervan. Het jaar erna verkocht Jane Austen 750 exemplaren van Sense and Sensibility. Maar Jane Austen verwierf eeuwige roem en wordt nog steeds gelezen en Walter Scott is in de vergetelheid geraakt. Het kan verkeren.

U kunt het nieuwe blok weer bestellen (alle voorgaande ook) door een mailtje te sturen naar rietjevanslagmaat@gmail.com . De kosten zijn 10 euro (inclusief porto), 11 euro voor Belgie. Ik ga nu snel even beginnen aan het maken van de pakketjes.