maandag 28 september 2015

Weer in de running
Eindelijk na lange tijd weer een berichtje op mijn blog. Het was een enerverende tijd, maar die is gelukkig achter de rug. De operatie is goed gelukt en binnenkort start de nabehandeling van ongeveer een maand. Ik heb alleen niet het geduld om die af te wachten. Ik heb zin om weer langzamerhand een cursus programma op te bouwen en hierboven ziet U een foto van de eerste stap.
Voorlopig plan ik de workshops op zaterdagochtend.
De meeste vraag was naar "Cathedral Windows" (kathedraal raampjes). Ik vond het zelf een rustgevend werkje tijdens de wachttijden in het ziekenhuis. (trouwens niets dan lof voor alle zorgmedewerkers).
Als U zin hebt in deze workshop, geef U dan per mail op via rietjevanslagmaat@gmail.com
Datum: zaterdag 10 oktober van 10.00 tot 12.30 uur
Kosten: 12,50 euro ex. materiaal.
Ik zal er samen met U een gezellige ochtend van maken.


Ik heb ook weer een beetje een zijsprongetje gemaakt. Je mag ook wel eens iets anders doen dan quilten en patchen. Hier ziet U het resultaat. Het lag al een tijd half af op me te wachten . Het is het derde jasje van hetzelfde patroon. Ik ben namelijk geen held in kleding naaien. Dus doe ik voorzichtig aan en houd ik me vaak bij het oude.


Om te bewijzen hoe actief ik ben. Ik heb  ook nog gewerkt aan het klaarmaken van de pakjes voor Blok 2 van de BOM serie (is voor oktober). De laatste keer dat ik op het blog schreef, heb ik de zes eerste blokken laten zien.
U kunt zich nog opgeven voor de hele serie, want ik kan ook blok 1 nog snijden. U stuurt gewoon een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com .  De kosten zijn 12,50 euro per blok (13,50 voor Belgie). Als U het blok ophaalt in de winkel is het 11,00 euro en ook nog gezellig en persoonlijk.


Veel dames die dit blog lezen zijn ook geabonneerd op mijn nieuwsbrief. In die nieuwsbrieven stuur ik vaak in de bijlage een patroontje mee van een blok. Ik heb er nu al 17 meegestuurd. Als U zich abonneert op de nieuwsbrief, krijgt U ook steeds zo'n patroontje. De maat is 8 inch (circa 20 centimeter) en U kunt bij het aanvragen van de nieuwsbrief ook even melden dat U belangstelling heeft voor de Actionbakje Patroontjes, want zo heten ze sinds ik een tijd geleden een bakje bij Action heb gekocht en daar toen een blokje in heb gemaakt. Dat was blok 1 en er kwamen er nog vele achteraan. Hierboven ziet U het Vintage Actionbakje Blok nummer 1.

Dan rest me nog even aandacht te vragen voor het maandelijkse Quiltcafé op a.s. vrijdagmorgen 2 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Toegang 5 euro. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. U komt gewoon en we maken er samen een gezellige ochtend van.
Ik heb er weer zin in.
Rietje van Slagmaat

P.S. Mocht U de nieuwsbrief op een raadselachtige manier niet krijgen terwijl U er wel op geabonneerd bent, controleer dan regelmatig Uw mapje Spam van Uw mailbox. Sommige providers hebben de neiging om die heel snel naar de Spam te sturen.