zondag 27 december 2015

365 Days Challenge, Startpakket en meer


Even een dagje rust tussen kerst, trouwdag en verjaardag van een kind. Ik wist dat onze kerstvakantie goed besteed moest worden, want in januari hebben we weer een leuk programma af te werken. Dus, tekenen, knippen (snijden) en naaien. Diepe zucht en k heb even een voorsprong op de 365 Challenge. Het is geen moeilijke quilt, de meeste tijd besteed ik aan het uitzoeken van de stofjes, maar dat zult U allemaal wel herkennen.

Wilt U meedoen met het maken van deze quilt en ziet U er tegen op om in inches te werken, kom dan op zaterdagochtend 9 januari 2016 van 10.00 tot 12.00 uur meedoen in de workshop.
U leert op de workshop met de aanwijzingen, die iedereen via de 365 Days Challenge Quilt Blocks krijgt, Uw malletjes te tekenen.

Of ik de hele quilt ga maken weet ik nog niet. Ik bouw hem op als een medaillon quilt, zodat ik kan stoppen als ik hem groot genoeg vind.

Ik beleg voorlopig drie zaterdag bijeenkomsten. U kunt per keer besluiten of U meedoet. Er is dus geen verplichting drie keer te komen. De kosten per keer zijn 10 euro.
In februari laat ik zien hoe ik in het middenstuk al quilt en daarna verder naai aan de volgende rand. Dus als U alleen in februari (6 februari) komt is dat ook goed. Wel even aanmelden in verband met de stoeltjes. (de derde keer is 5 maart).


Dit is de quilt zonder de onderste rand eraan. Ik heb met kwart meter stukjes gewerkt, U ziet hoeveel ik nog over heb. Alleen de derde achtergrond stof is krap, maar wel genoeg. U ziet met een startpakket kom je ver. De quilt is inmiddels 30 inch (+/- 75 cm) groot. Mooie maat om eventueel af te werken met een randstof en er een wandquilt van te maken.
Ik ga nog wel even door en t.z.t. laat ik het vervolg natuurlijk zien.

We kunnen in overleg startpakketjes samenstellen in iedere gewenste kleur en in iedere maat. We sturen altijd een foto vooraf om onze keuze te laten zien. Daarna beslist U of we het goed gedaan hebben of dat er iets bij of af moet.

Wil en ik wensen iedereen een heel rustige jaarwisseling en een gezond Nieuwjaar

4 opmerkingen:

quiltingmieke zei

piep
goedemorgend meid

wat ben je al actief in je voorbereidingen
wordt erg mooi alweer
nog veel plezier met de feestdagen

knuf mieke

Rya, Rotterdam zei


Wat een schitterende foto in de sneeuw!!!
Goeie jaarwisseling en een prima 2016 gewenst.
Groet, Rya

Anja zei

wat gaat een startpakketje kosten? Of staat dat ergens vermeld? Ik heb gezocht maar kan het niet vinden.

Anoniem zei

ga je de challenge volledig maken met resten dat is ook mijn bedoelling