vrijdag 15 mei 2015

Workshop van een hele dag


Het Quiltje hangt. Ik vond het wel prettig om eens een keer achter elkaar iets af te maken.

Op dit moment is al weer 3 weken een klussenbedrijf bij ons bezig. Dus rommel en de "verkeerde stof" wapperen om mij heen.
De bijkeuken is afgebroken en weer opgebouwd en nu is de hele woonkeuken leeg gemaakt. De potten en pannen staan overal. Ik heb nog twee stoelen leeg, zodat we 's avonds ook nog kunnen zitten. Ook in mijn werkkamer is er rommel gestald.
Het enige wat ik doe om te  "overleven" is me voor de zooi af te sluiten en iets te doen waardoor ik even kan ontsnappen aan de werkelijkheid. Dus een quiltje is geboren.

Wilt U dit Quiltje  onder begeleiding  ook maken, dan kunt U zich opgeven voor een Dagje Lochem op zaterdag 20 juni. Het is een dagje naaimachine naaien.
Als U zich opgeeft (rietjevanslagmaat@gmail.com ) stuur ik U bij voorbaat een berichtje met een beetje huiswerk, n.l. het snijden van de reepjes voor het huis.

De kosten voor de dag zijn 55 euro. Dit is ook een beetje een dag waarop U in de watten wordt gelegd met koffie en thee met iets lekkers en natuurlijk een heerlijke lunch met daarbij een wijntje. Het is exclusief de stofjes.

Nu nog even volhouden en dan kunnen de spullen weer terug op hun plaats, misschien dit weekend al.

dinsdag 12 mei 2015

Hexagons en Borduurgaren


Gisteren had ik geen inspiratie meer om met mijn hexagon quilt verder te gaan, dus mocht ik aan iets beginnen waar ik al sinds januari zin in had.
Omdat er zoveel ligt dat eigenlijk eerst moet, heb ik geprobeerd alles uit mijn hoofd te zetten. Maar nu werd de verleiding steeds sterker. Dus Edyta Sitar kreeg de overhand. Batik en andere stofjes bij elkaar gezocht, reepjes gesneden en blok genaaid.Helemaal leuk, nu nog een sashing eronder met de tekst "oost west thuis best". Leuk om in de hal op te hangen, als hij klaar is!


De letters erop getekend met een blauwe pen, mooi donkerrood garen uitgezocht en erop geborduurd. Tja, het garen zat in mijn voorraad, maar het was geen DMC. Bij het verwijderen  van de blauwe stift ging het garen bloeden. Wattenstaafjes en bleekwater om het bloeden weg te poetsen. Het garen was net een toverbal die we vroeger soms kregen. Van rood naar roze en daarna goud-geel. Heel bijzonder, vooral met die witte vlekken van bleekwater er omheen.


Achter is nog wat rood gebleven.


Er zit niets anders op dan alles weer uit te halen.


Dit is het rode garen dat ik direct weggooi.


Opnieuw, maar nu met DMC. De kleur is iets anders maar wel safe.


Helemaal goed. Vol vertrouwen water erop en morgen laat ik het resultaat zien.

Geniet nog even van het mooie weer en ik ga naar de winkel. We zijn open van 10.30 tot 16.00 uur.