dinsdag 12 januari 2016

Vol gas in het nieuwe jaar


De kop is eraf en ik draai weer volop mee. Vorige week ging de winkel weer open, hadden we op vrijdag een gezellige bee en op zaterdag kwamen de dames van de 365 challenge voor de eerste keer bij elkaar.
Maandagmorgen de vijfde bijeenkomst van de opfriscursus en vandaag en morgen is de winkel weer gewoon open.


Morgenochtend om 10 uur zit ik klaar met koffie en thee en gaan we "Cathedral Windows" maken. Ik ben blij dat er weer dames zijn die het willen leren. Daarvoor werk ik vandaag een stukje verder aan mijn eigen quilt.
Mijn quilt vordert langzaam, het is echt een tussendoortje en hoeft ook niet morgen af te zijn.

Wilt U op de valreep nog meedoen, mail dan even naar rietjevanslagmaat@gmail.com


Zaterdagochtend a.s.16 januari komen we samen om elkaars hexagons te bewonderen. Dit project is van 2015, maar daar kunt U nog steeds instromen. De aanwijzingen voor deze quilt kunt U nog steeds downloaden via internet.


Het nieuwe project uit hetzelfde boek is in januari opgestart. Ieder week een aanwijzing, dus 52 blokken per jaar. De blokken worden per stuk afgewerkt, dus vulling, achterkant en quilten. Naderhand de afgewerkte blokken aan elkaar en dan is de quilt ook echt af.


Dit werk (hierboven) hangt in de winkel van Katja Marek.
Ook bij deze groep kunt U instromen. Dezelfde tijd en data als de andere hexagonquilt.
Eerste keer zaterdag 16 januari van 10.00 tot 12.00 uur. Het is niet verplicht om iedere maand te komen, daar bent U vrij in. De kosten zijn 10 euro per keer.

U heeft wel het boek van Katja Marek nodig, maar als U dat de eerste keer nog niet heeft, liggen het patroon en de malletjes voor het eerste blok voor U klaar.


Ik heb mijn boek via Bol.com en het is ook te downloaden. Dat is hetzelfde boek, maar dan als E-boek. Het bevalt mij erg goed op die manier.

Nu kan ik rustig gaan eten, want Wil heeft dat inmiddels klaargemaakt.
Geniet van deze avond en misschien nog even quilten dadelijk.
Tot de volgende keer
Rietje

1 opmerking:

quiltingmieke zei

Piep wat een leuk programma meid
Genieten hoor en cathedral window is een
Echte snoepjesquilt👍🏻👍🏻
Knuf