donderdag 10 maart 2016

Block 2 BOM serie Barbara Brackman Westering Women

 Blok 2 Indian Territory 12 inch (+/-30 cm)

Vol ijver ben ik doorgegaan aan de nieuwe serie Westering Women en ik heb nu blok 2 al af. Als U wilt, kunt U meedoen aan de hele serie, want blok 1 is ook nog leverbaar.

 tol betalen aan de Indianen

De naam Indian Territory is een hele logische. In die tijd 1840-1850 van de grote trek naar het Westen van Amerika, eindigde het grondgebied van de Verenigde Staten bij de Missouri Rivier. Daarna was je als (meestal blanke) Amerikaan in Indiaans Gebied. Dat gebied werd bewoond door de Indiaanse stammen die er al lang woonden, maar ook door de stammen die vroeger aan de Oostkust woonden (omgeving New York bijvoorbeeld) maar gedwongen waren overgeplaatst naar dit gebied. Deze stammen hadden vaak niet al te beste relaties met de blanke pioniers. Dat uitte zich bijvoorbeeld heel onschuldig door het heffen van tol bij het oversteken van een riviertje of kreek. Op het plaatje hieronder staat een tekening van een kaart uit die tijd van een pionier uitgevoerd op linnen.


Als U mee wilt doen met de hele serie, stuur dan een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com
De afmeting van de blokken is 12 inch (+/- 30 cm). Het worden er twaalf. De kosten zijn per blok 12,50 euro voor Nederland en 13,50 voor Belgiƫ. Dat is voor postzegels, stofjes en patroon.

Verrassingsochtend.
Ik heb een verrassingsochtend op het programma gezet voor maandagmorgen 21 maart. Het is van 10 tot 12. De kosten zijn 15 euro en daar zit alles in, dus ook een pakketje. Ik vraag U wel zich van te voren op te geven, want dan kan ik zorgen voor voldoende pakketjes. Ik verheug me alvast op een gezellige morgen.