zaterdag 13 augustus 2016

Westering Women Blok 7; Courthouse Rock


Ik kan dan wel een weekje naar Londen gaan op vakantie, maar Barbara Brackman wacht niet op mij. Die publiceerde in de tussentijd haar Blok 7 van de Westering Women serie en noemde het blok Courthouse Rock, de naam van een rotsstelsel in Nebraska. Het rotsstelsel doet de voorbijganger denken aan een imposant gerechtsgebouw en de naam Courthouse Rock deed Barbara Brackman denken aan Courthouse Steps, een variatie op het Log Cabin blok.

 Zij suggereert de deelnemers aan de BOM serie dat je in het centrum van het blok je naam en de datum zou kunnen borduren, iets dat de passanten vaak deden met de rotsblokken.


Vlakbij Courthouse Rock was een verblijfplaats van Sioux Indianen van ongeveer 70 tenten. Een zekere Margaret Frink vertelt ons over haar ontmoeting met een aantal Indiaanse vrouwen in 1850. "De Indiaanse vrouwen waren blij ons te zien. Ik had naalden en draad bij me voor onderweg en ik deelde een aantal naalden aan hen uit,"


Veel reizigers kwamen ook grafstenen tegen, zoals deze van Rachel Pattison, gestorven in 1849, 16 jaar oud, in Nebraska, langs de weg, "ziek geworden 's morgens, 's nachts gestorven", vaak als gevolg van cholera, een ziekte waaraan een persoon in één dag kan sterven en die wordt gestimuleerd door slechte hygiëne. Veel kolonisten overkwam dit lot en ze werden vaak snel langs de weg begraven.