vrijdag 28 oktober 2016

Blok 10 Rocky Mountain Chain Westering Women


Blok 10 Rocky Mountain Chain, op de punt is ook leuk

De Rocky Mountains waren een vreselijke hindernis, als je een reis wilde maken van de ene kant van het Continent naar de andere. De belangrijkste route volgde de Platte Rivier, omdat de hellingen in de noordelijke Rocky Mountains niet zo steil waren en dus makkelijker voor een huifkar.
Na het passeren van Fort Laramie ging de route naar het Noord Westen, tot ze kwamen bij een plaats die South Pass heette.

Op het plaatje hieronder laat ik een tekening zien van de veel moeilijkere Cherokee Pass in Colorado in het zuiden die niet zo geschikt was voor huifkarren vol lading en mensen.


Op het plaatje hieronder laat ik een tekening zien gemaakt door William Henry Jackson van de drukte van al die huifkarren bij South Pass. Hij lijkt wel een grote file in de Rocky Mountains.


Op het kaartje hieronder kunt U zien dat de meerderheid van de huifkarren doorging naar het Noord Westen in de richting van Portland (Oregon) en een minderheid ging in de richting van het Zuid Westen naar Californie . Dat was een moeilijker route voor huifkarren.

"Seeing The Elephant" was een veel gebruikte uitdrukking in de 19e eeuw, waarmee mensen wilden aangeven dat ze een heel spektakel hadden gezien.
Maria Shrode was teleurgesteld over het gebrek aan steilheid en hoogte van de Noordelijke Rockies bij South Pass. Ze schreef dat ze gehoopt had The Elephant te zien, maar het stelde eigenlijk niets voor.