dinsdag 3 januari 2017

Westering Women Block 12: Road to California


Aan alles komt een eind. Dit is het laatste blok van de BOM serie Westering Women, bedacht door Barbara Brackman, en door haar voorzien van deskundig commentaar. De naam van het blok is Road to California en niet ten onrechte. Een aantal pioniers nam de zuidelijke route naar Sacramento in Californië. Veel mensen gingen daar op zoek naar goud in de Goudvelden. Anderen gingen naar het Noord Westen naar Oregon.


 Hieronder kunt U de splitsing van de twee sporen zien. Nog steeds zichtbaar in de jaren 1920.

 
 De afstand  van het begin  van de reis vanaf Independence aan de Missouri was ongeveer 2000 mijl = ongeveer 3200 kilometer. Ze deden er ongeveer 5 maanden over.
De dames hieronder zijn op weg naar de Goudvelden van Californië.Er ontstonden natuurlijk ook liefdes onderweg.


Emma Ruth Ross Slavin vertelt ons in haar dagboek van 1847: Er was een trouwerij in ons gezelschap. Toen het feest voorbij was, trokken een aantal jongens en een paar mannen de huifkar tot een kilometer buiten het kamp en lieten de kar daar staan.


Dan op een dag was het zover en konden de pioniers de Stille Oceaan zien. De reis was ten einde. Ze hadden ontberingen doorstaan. Hun voorraden waren op. Ze waren in lompen gekleed. Velen hadden onderweg kinderen en/of echtgenoten verloren. Hier en nu moesten ze beginnen aan een nieuw leven, vaak zonder een cent om ook maar iets te kopen. De reis had al hun geld opgeslokt. De grootste stroom pioniers kwam aan in de jaren 1850 en bleef nog lang aanhouden.