woensdag 8 november 2017

Patroon Tas teruggevonden


Deze tas die fraai uitkomt op deze foto hebben we de laatste paar weken sinds onze verhuizing naar Ophemert angstvallig uit het zicht van bezoekers van de winkel gehouden. Het patroon was niet meer te vinden. Ergens in de dozen van de verhuizing verdwenen. De hele doos was in ons idee verdwenen. Maar gisteren had ik ineens een helder idee en de doos stond gewoon op een voor de hand liggende plek, alleen op de zijkant stond geen tekst die aangaf wat erin zat.
De tas, waar ik best trots op ben, kan weer opgehangen worden in de winkel. Het patroon staat weer in het bakje met patronen.
De reden dat ik zo trots ben is goed te verklaren. Deze tas is heel goed te maken van een aantal restjes stof, die je nooit weg hebt kunnen gooien. Het patroon is simpel en niet alleen geschikt voor bollebozen.
De afmeting van de tas zelf is 36 cm breed en 39 cm lang.
Het patroon kost 7,50, de porto is twee postzegels = 1,55. Samen is dat 9,05 euro.
Als U het patroon wilt bestellen, stuur dan een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com

 Agenda:
Quilten aan de Stamtafel, vrijdagmorgen 10 nov. van 10 tot 12, kosten 5 euro
Quilten aan de Stamtafel, woensdagmorgen 22 nov. van 10 tot 12, kosten 5 euro

maandag 6 november 2017

Aanvulling batiks en keuring Stamtafel


 Nieuwe stoffen die binnenkomen zijn altijd een bron van kinderlijk plezier voor mij. Het is net een plaatsvervanger van het vroegere sinterklaascadeautje. Ik ben echt blij als ik de stoffen uitpak. Deze stoffen zijn een mooie aanvulling op mijn batikstoffen. U kunt ze natuurlijk in de winkel komen bekijken , maar ze zijn ook per post te bestellen. We sturen de stoffen graag voor U op. De stoffen zijn 1,90 per 10 cm. De stof is 110 cm breed. Stuur svp een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com


Naast nieuwe stoffen waren er afgelopen vrijdag oude bekenden in de winkel. Het waren Vlaamse dames die  een dagje uit  wilden maken van een bezoek aan onze winkel en ook bereid waren onze Stamtafel te keuren. Ze waren vol lof en komen graag weer terug. We zijn blij met de officiĆ«le goedkeuring en we waren zelf ook tevreden over de gezelligheid die de dames meebrachten.

De woorden Stamtafel en Gezelligheid  herinneren mij eraan even Uw aandacht te vragen voor a.s. vrijdag 10 november. Dan is er van 10 tot 12 uur Quilten aan de Stamtafel. Kosten zijn vijf euro. U brengt Uw eigen werk mee en een goed humeur. Wilt U even een mailtje sturen als U van plan bent te komen in verband met het klaarzetten van de stoeltjes: rietjevanslagmaat@gmail.com

Ik heb ook al een nieuwe datum geprikt voor de volgende Quilten aan de Stamtafel. Ter afwisseling heb ik dit keer gekozen voor de woensdag en wel op woensdag 22 november. Weer van 10 tot 12 en weer even een mailtje vooraf graag.