dinsdag 26 december 2017

Cursussen, stamtafel en Rood Wit Quiltje

 
 Trots op het resultaat mag je best zijn, als het werk naar je zin is afgemaakt. Ik zal de dames die mee hebben gedaan aan de Rood Wit BOM de afmetingen van de sashings en borders mailen, dan kunnen ze, als ze dat willen deze lay-out aanhouden. Het is natuurlijk aan een ieder om dat te beslissen; ik houd me aanbevolen voor foto's van alternatieve versies en als U dat goed vindt publiceer ik ze.


 voorbeeld opfriscursus
In het nieuwe jaar ga ik ook weer de Opfris/ Puntjes op de I cursus geven. Die cursus is bedoeld voor dames die al aan patchwork en quilten doen, maar zich willen laten bijscholen in verschillende technieken. We behandelen de diverse indelingen van de blokken, we gaan ook blokken tekenen. Ik leg uit hoe je mallen maakt en de stukjes aan elkaar zet. Ik heb gemerkt dat je alles dat je kunt tekenen ook kunt naaien. Dit houdt in dat U in elke maat kan werken. Het maakt niet uit of U in centimeters of in inches werkt. Ik leg ook uit hoe ik zelf dubbelzijdig werk. U kunt een aantal samplers in de winkel bekijken. We behandelen dit alles in 6 lessen. Ze zijn steeds op maandagmorgen van 10 tot 12. De kosten zijn 90 euro exclusief  materiaal. De data zijn 15 jan., 29 jan., 12 feb., 26 feb,. 12 maart, 26 maart. Een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com is voldoende


 achterkant voorbeeld opfriscursus


een voorbeeld van de blokken van de Splendid Sampler

Ik heb al een keer aangekondigd dat ik een aantal blokken uit het boek The Splendid Sampler als les  op het programma heb gezet. Ik heb alvast wat vingeroefeningen gemaakt. De lessen kosten 7,50 per keer en zijn steeds op zaterdagmorgen van 10 tot 12. U betaalt alleen als U komt.
De data zijn 6 jan., 3 feb., 3 maart, 7 april.

Quilten Aan de Stamtafel

Quilten aan de stamtafel gaat in het nieuwe jaar plaats vinden op woensdagmorgen. Ik dacht dat het handig was om dat gewoon elke woensdagmorgen te organiseren van 10 tot 12 uur. De kosten zijn 5 euro. Wij zorgen voor koffie en thee en iets lekkers. U brengt uw eigen werkje mee. Het is altijd gezellig. A.u.b. even een mailtje van te voren dat U van plan bent te komen naar rietjevanslagmaat@gmail.com.
We beginnen op woensdag 10 januari, dan 17, 24 en 31 januari.

Dan wensen wij U goede  jaarwisseling en een gelukkig Nieuwjaar voor U en de mensen die U dierbaar zijn.