dinsdag 7 augustus 2018

Steeltjes Appliceren

                                                 
                                             1Snijd een reepje stof.


                      
                     2. Geef op de goede kant de naad aan.3. Vouw de stof dubbel met de goede kant naar buiten en naai op de getekende lijn. Knip zo dicht mogelijk bij de gestikte lijn de overtollige stof weg.


4. Steek het staafje van de uitgekozen maat in het genaaide strookje, draai tussen duim en wijsvinger de gestikte naad op de platte kant van het staafje en schuif het staafje er zo ver mogelijk in. Zet het strijkijzer op wol, zonder stoom, en strijk rustig over het stofje. Als het strookje langer is, schuif dan het staafje steeds wat op.

5. Haal het staafje eruit en knip de gewenste lengte af.6. Teken met behulp van een schoteltje of bordje op de achtergrondstof een kwartcirkel. 7. Speld het strookje over de getekende lijn en appliceer op de ondergrond. Eerst de holle kant en daarna de bolle kant. Als je tevreden bent, knip je het restant af.8. Naai het blokje in elkaar. Voordat je het blokje gaat strijken, moet eerst vanaf de achterkant de blauwe lijn met de bloemenspuit nat gemaakt worden! 

De set staafjes kost 8,50 exclusief de porto.

Mocht U zaterdagmorgen 11 augustus nog willen aanschuiven bij de Inloop Workshop bij het boek Home Sweet Home, dan bent U van harte welkom. Wel graag even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com . Ik kan dan een stoeltje reserveren. De kosten voor de ochtend (10 tot 12 uur)  zijn 7,50. Daar zijn de malletjes van de blokjes bij inbegrepen.

Geen opmerkingen: