donderdag 28 juni 2018

Hoe breng ik de eerste dag zonder AGA door?


Ja, het moest er toch een keer van komen. Ik bleef me ergeren aan twee beschadigde AGA deuren. Na een beetje op Google te hebben rondgekeken heb ik een adres in Engeland gevonden. Een paar mailtjes heen en weer en op hoop van zegen de deurtjes goed verpakt en opgestuurd.
Maar een mens moet ook eten en alleen brood of barbecue  is ook niet alles.

Nu wonen we langs de Waal en maken daar graag een wandeling met Jaap (Jan is er helaas niet meer).


Onderweg komen we de paardjes tegen. Ze zijn vaste bewoners van dit mooie stukje Nederland. Nog een paar meter en we bereiken ons doel.

Op slechts drie honderd meter vanaf ons huis is het Dijkhuis! Geen slecht adres als je even niet zelf kunt koken. (Marielle en Ellen hoeven nog niet aan mantelzorg te beginnen, we redden ons uitstekend!)


Tussen de bedrijven door werk ik aan een tasje. De buitenkant is klaar. Ik ben nu aan de voering begonnen. Ik kies een lichte kleur stof. Ik heb teveel tassen met een donkere voering en dan heb je een zaklantaarn nodig om tot op de bodem te kunnen kijken.


Overmorgenochtend, zaterdagmorgen 30 juni, is het weer tijd voor de Splendid Sampler. Ik heb een applicatie voorbereid. 
Stuur even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com  als U mee wilt doen. Voor dit bloempje hoeft U het boek niet te hebben.

maandag 25 juni 2018

Splendid Sampler Inloop Workshop op zaterdag 30 juni a.s. van 10 tot 12.
voorkant

Zaterdag  30 juni a.s. van 10.00 tot 12.00 uur is er weer een inloop workshop op basis van de Splendid Sampler. 
Deze keer gaan we een makkelijke manier van needleturn applicatie oefenen.

U heeft geen speciaal gereedschap nodig. U brengt alleen naaigerei mee, ondergrond stof van 17 x 17 cm en restjes voor de bloem, de blaadjes en de steel. (garen in de kleur van de applicatie).
Het patroontje dat voor U klaar ligt is naar een voorbeeld van Laurie Simpson in the Splendid Sampler. (U hoeft het boek niet zelf te hebben)

Mocht U zin hebben in zo'n ochtendje applicatie, stuur dan even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com . De kosten zijn 7,50 euro. U tekent niet in op een serie. U betaalt alleen als U komt.
Misschien tot ziens a.s. zaterdag 30 juni, Dorpsstraat 8 Ophemert bij Tiel.

achterkant