Vandaag als troost voor Conny (van Conny Quilt), die zo goed haar best doet met haar tas, het recept van mijn favoriete wintertaart. Ik ga hem zometeen zelf ook bakken, dus moet Wil met het fototoestel in de buurt blijven. Morgenochtend zullen er wel niet zo veel dames op de bee komen, want er is een beurs in Zwolle. Ik denk dat twee taarten voldoende zijn en anders snijden we kleinere punten.

Op naar AH ("plaatjes") voor de ingredienten: een vel bladerdeeg (ik neem indien voorradig een rond vel), circa 18 speculaasjes - 4 appels - 70 gram boter (geen margarine, niet zo lekker) 120 gram poedersuiker en twee eieren.
Schort voor, oven op 180 graden voorverwarmen en de appels schillen en in partjes snijden.

Bekleed de vorm en prik met een vork gaatjes in de bodem, verbrokkel de speculaasjes hierop. Schik de appelpartjes op de speculaasjes, smelt de boter, roer de poedersuiker erdoor en dan de eieren. Giet het mengsel over de appelen. Doe het in de oven voor 30 a 40 minuten op 180 graden.

Ik houd er niet van om bakvormen in te vetten en schoon te maken, dus laat ik het papier van het bladerdeeg er onder zitten.

Ziet er goed uit, morgenochtend nog even terug in de oven om iets op te warmen. Dit recept heb ik gekregen van een van mijn Belgische quiltvriendinnen, Edith van Oudenaerde-Fevery, ere wie ere toekomt.
Ik hoop binnenkort in Blankenberge weer een poosje met haar en de andere dames van haar groepje op te trekken.
Als het recept je bevalt, laat het dan even weten, want ik heb nog meer recepten van Edith.