donderdag 7 januari 2010

Naaldenboekje

Ik moet ook nog een belofte inlossen. In de loop der jaren hebben we op de vrijdagmorgen vaak kleine werkstukjes gemaakt. Een aantal dames die wat later bezoekster zijn geworden willen toch ook die oude werkjes nog maken. Nu heb ik het probleem dat ik werkbeschrijvingen maken heel moeilijk vind; live uitleggen aan de tafel is veel makkelijker. Maar goed, daar komt hij, verluchtigd met foto's.
Je hebt 4 stofjes nodig van circa 20 x 20 cm, twee voor de binnenkant (zwart) en twee voor de buitenkant (rose) en twee repen vilt van 10 x 20 cm.
Knip de cirkels uit de vier stofjes. Leg steeds een rose en een zwarte cirkel op elkaar, goede kant op goede kant. Naai vast met uitzondering van een keeropening (foto 1).
foto 1
Omkeren en de opening sluiten (foto 2).
foto 2
Geef op de rose kant met een pennetje het middelpunt aan. Leg de cirkel op de tafel met de rose kant naar onder en vouw de cirkel tot een vierkant. Kijk naar foto 3
foto 3
en strijk de vouw erin. Leg het vierkant nu met de rose kant naar je toe en vouw de hoekpunten naar het midden. Naai punt voor punt op het middelpunt vast. (foto 4 binnenkant en buitenkant).

binnenkant -----------------------------------------buitenkant
foto 4
Leg nu de viltstofjes op elkaar op tafel en leg daarop de twee gevouwen vierkantjes met een tussenruimte van circa 5mm (die 5 mm vormen de rug van het boekje). Knip het vilt op maat, zodat het niet uitsteekt. Vorm een boekje door de vierkantjes aan de rug te naaien. (foto 5)
foto 5
Als de puntjes elkaar niet mooi raken, naai dan een kraaltje of een mooi knopje erop.
Veel plezier met het maken.
Pakketjes voor dit naaldenboekje hebben wij ook in de winkel te koop.

4 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.