donderdag 15 oktober 2015

Nieuwe Data Opfriscursus


Langzamerhand  begin ik er steeds meer zin in te krijgen. Door weer aan het werk te gaan komt de zin in bezig zijn weer terug. Ik werd vooral gestimuleerd door een hele gezellige workshop Cathedral Windows op afgelopen zaterdag.
Op de foto hierboven ziet U een voorbeeld van de Opfriscursus. De foto helemaal onderaan is de achterkant van dezelfde quilt. De quilt wordt waarschijnlijk nog wel wat groter. Dat kan altijd nog.
De Opfriscursus biedt diverse technieken in zes ochtenden om de veertien dagen.
De cursus is niet bedoeld voor dames die willen starten met patchwork. Hij is bedoeld voor degenen die malletjes kunnen maken en kunnen naaien. Voor dames die de puntjes op de I willen zetten en nieuwe methodes willen leren kennen. Ook veel foefjes komen aan de orde. Tips en tricks.

Een aantal dames hadden zich al opgegeven, maar door omstandigheden gedwongen moest ik afzeggen op de oorspronkelijke data. Ik ga er niet van uit dat alle dames die zich eerst opgegeven hadden, nu ook nog kunnen op de nieuwe data. Misschien passen die data hen niet.
Ik vraag hen zich opnieuw in te schrijven.
Ook dames die zich nog niet opgegeven hebben, kunnen zich inschrijven.

Data: steeds op maandagochtend van 10.00 tot 12.30 uur, op 26 oktober, 9 november, 23 november, 7 december en 11 januari en 25 januari. (pauze voor kerst en oud en nieuw).
De kosten zijn 90 euro voor zes keer, exclusief het materiaal.
Als U geïnteresseerd bent, stuur dan even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com
Vindt U de achterkant van het quiltje ook zo mooi?maandag 12 oktober 2015

Millefiore


Eindelijk een begin gemaakt met de Millefiore Quilt. Lang geleden heb ik het boek gekocht met het idee dat ik daaruit zou werken. Het enige wat ik deed was alle blokken in EQ te tekenen en daarna heb ik alles weer weggelegd. Het is wel een troost dat ik een goede oefening had met het EQ programma op de computer, maar ja, daar heb je nog geen quilt mee.
Volgende poging om te starten was het boek downloaden, omdat ik dacht: dan kan ik mijn getekende patronen controleren. Hielp ook niet.
Maar dan komen de vragen van dames over wat ik in het najaar op het programma heb staan.
Dit jaar heb ik door omstandigheden alles iets moeten opschuiven, maar er gloort licht aan de einder.
We beginnen weer met het programma invullen.
Als eerste lijkt het mij leuk om een groep te begeleiden bij het maken van de Millefiore Quilt. 
Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dit werk aan te pakken.
Veel dames hebben voorkeur voor papieren malletjes en daar is niet mis mee.


Ik werk liever ouderwets met de hand en lijntjes op de achterkant van de stof of met de machine en langs het voetje naaien. Dit lukt ook prima bij deze quilt. Voor ieder systeem is iets te zeggen. Ik leg alle methodes uit op de eerste bijeenkomst en dan maakt U zelf een keuze wat bij U past.

Om de dames die door de week geen tijd hebben tegemoet te komen, heb ik deze bijeenkomsten gepland op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten per keer zijn 10 euro.
De eerste keer is zaterdag 24 oktober en daarna dit jaar nog op 21 november en 19 december.
Mocht U belangstelling hebben, stuur dan even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com
U kunt natuurlijk ook nog vragen hebben, dan stuur ik U een mailtje terug.

Voor degenen die de Nieuwsbrief krijgen, maak van de eerstvolgende  nieuwsbrief  even de bijlage open. Daarin zit het patroon van het eerste stukje, zodat U een idee krijgt van de afmeting. Geen priegelwerk!


Ik ga nu even genieten van de herfst en daarna weer een volgende rand naaien om dit eerste stuk van de quilt.