dinsdag 8 januari 2013

De kop is eraf

Het was heel prettig om vandaag weer in het normale ritme te zijn. Gewone tijd opstaan, alles klaar zetten voor de winkel. Honden op tijd uitlaten. Half elf winkel open.
Oei, de stofzuiger staat er nog en de rozen hebben hun beste tijd gehad, maar de vloer is spic en span. Hij is zo droog, dat we weer kunnen gaan inrichten. Alles zakt weer op zijn plaats.

zondag 6 januari 2013

Even bijpraten

Het eerste blogje van het nieuwe jaar. Langzamerhand keert de rust in dit huis terug. Vandaag zijn de kinderen en kleinkinderen naar hun eigen huis terug gegaan. Het is stil, we moeten er even aan wennen en we troosten ons met een wijntje en een sigaar.
De kerstversiering gaat weer terug naar de zolder en eigenlijk vind ik het ook wel genoeg geweest.
De vloer en de trap zijn weer mooi wit, ook na het soppen blijft er nog stof dwarrelen en uit ervaring weet ik dat dat ook nog wel even doorgaat.


Tussen de bedrijven door heb ik wel de voorbeeldjes voor a.s. vrijdag genaaid en een stukje gequilt van de V en A Quilt.

 Alle dames die een mail-adres hebben achtergelaten krijgen een materialenlijstje van de benodigdheden voor de paperpiecing van a.s. vrijdag. Als U nog niet op onze lijst staat, mail dan even naar rietjevanslagmaat@zonnet.nl en wij sturen U een mailtje terug.
Voordat de Ven A quilt klaar is, beginnen we niet aan een nieuw groot project. Wel hebben we regelmatig kleine projecten en U kunt natuurlijk altijd aan Uw eigen werk doorgaan.
Als vast onderdeel van onze ochtenden is langzamerhand een keer per maand ook een kleine lezing over een antieke quilt toegevoegd. Wil heeft de eerste lezing op 18 januari. Kijk hierboven maar eens naar een voorbeeld van de magie van dat soort quilts. Voor de nieuwe data van de quiltcafé's in de komende tijd kunt U even kijken onder het label "agenda quiltcafé's", rechts in de kantlijn.