woensdag 14 juli 2010

hexagons update

Vanavond ga ik verder werken aan de hexagons. Er zijn nu 14 sterren klaar en ik ga ze eerst van vulstukjes voorzien. Ondertussen kan ik over het vervolg piekeren. Twee zijn er klaar, nog 12 te gaan. Dat betekent nog 144 vulstukjes omrijgen en daarna ertussen naaien.

dinsdag 13 juli 2010

queen for the day

Het quiltje achter Roos maakte ik in 2006. Het idee is uit een kalender.
De tekst is aangepast en eronder hangen verwisselbare naamkaartjes van de meisjes uit ons gezin. Dit weekend is Roos de koningin, dus haar naam hangt voorop. Het is haar beurt om hier te logeren.
Ze is 8 jaar, maar kan zonder hulp haar favorite maaltijd koken. Ze gaat met opa naar AH en wijst aan wat ze nodig heeft. Als ze begint te koken, weet ze ook de volgorde van klaarmaken en ze legt ons uit dat de verse spinazie het laatst moet en dat er vooral creme fraiche door de saus moet, omdat die anders te dun blijft.


vrijdagochtend


Vrijdagmorgen was het weer bloedheet, dus we hebben alles weer aan de voorkant van het huis in de schaduw klaar gezet. Het is altijd weer fijn te merken dat veel dames het gezellig vinden elkaar bij ons te ontmoeten. Deze keer sprak ook het werkstukje aan. Iedereen kon wel een tasje gebruiken.