vrijdag 13 augustus 2010

geen haast

Het is heerlijk om geen haast te hebben. Ik probeer steeds eerst iets ouds af te maken, daarna mag ik verder met werken aan nieuwe quilts.
Vandaag heb ik een kinderquilt op de machine doorgestikt en afgewerkt. Het is echt een opluchting dat hij eindelijk af is. Als de kleinkinderen bij ons logeren mogen ze een quilt van de stapel kiezen om onder te slapen.
Het quiltje dat nu boven op de stapel ligt is het poppen/wandquiltje dat op vrijdagmorgen 10 september klaar moet zijn voor het quiltcafe. Het met de hand quilten van dit quiltje wissel ik af met het werken aan de replicaquilt op de naaimachine.
Nu nog even een paar foto's uit Antwerpen. Ik heb zoveel mogelijk maaksters erbij gezet.donderdag 12 augustus 2010

vakantie van een quilter

Hoe leuk kan de vakantie van een quilter zijn?

Al deze mooie quilts heb ik bewonderd op de Provinciale dag in Antwerpen.Het was daar weer ouderwets gezellig. Vriendelijke dames, prachtig weer, rijkelijke lunch, maar bovenal een hele goede onderlinge stemming. Kortom een dag met een gouden randje.
We zijn nog wat langer in Vlaanderen gebleven. Onze vrienden Wubbo en Eveline waren in het weekend ook gekomen. Met Eveline ben ik ook een dag bij Duffie Indeherberg geweest. Kijk eens op haar weblog. Ze heeft veel mooie tassen gemaakt, je kunt bijna niet kiezen welke je wilt maken. Ik kies er een die niet te ingewikkeld is, want ik heb niet veel zin in een tas die half af is, zodat hij op de stapel 'nog te doen' belandt.
Het gaat mij uiteindelijk om de leuke dag en niet om het product. Ook bij Duffie zijn we weer verwend en ik ben blij dat ze uitgelegd heeft hoe ik het makkelijkst een rits in een tas kan zetten. (Ik ben een quilter en helaas geen naaister.)
Als ik terugdenk, lijkt het wel of de hele week bestond uit gezellige ontmoetingen, lekker eten en quilten. Morgen meer.