zaterdag 12 april 2014

Tutorial dekentje Abeldijn


Het wordt weer eens tijd om iets uit te leggen. Deze keer een methode om snel en toch netjes vierkantjes van 2" x 2" (5 x 5 cm) aan elkaar te naaien.


1. De ondergrond is plakvlieseline met een opdruk van 2" x 2" (5 x 5 cm).
Leg dit op een ondergrond met de opdruk naar beneden, dus de lijm naar boven.


2. Leg geknipte vierkantjes op de vakjes in de volgorde die U leuk vindt en maak een foto, zodat U terug kunt zien hoe de stofjes lagen.


3. Maak stapeltjes van de rijtjes. De foto geeft straks hulp om alles weer op de goede plaats te leggen.


4. Leg het vlies nu op een ondergrond waar U op kunt strijken en neem een rol gewoon bakpapier, niet afscheuren. Leg het eerste rijtje weer terug, leg het bakpapier er ruim overheen, dan blijft Uw ijzer schoon. Strijk over het bakpapier en de stofjes zitten vast.


5. Leg het tweede rijtje neer en ....


6. ...dan de rol bakpapier erover en vast strijken. Maak zo alle ruitjes vol.


7. Nu gaat U naaien. Vouw op de bedrukte kant dubbel en naai vast.
Zo gaat U steeds door met alle naadjes.


8. Zo ziet het er daarna uit.


9. Nu knipt U de naadjes door om ze naar links of rechts te kunnen vouwen.


10. De voorkant ziet er nu voor de helft mooi uit.
De naadjes die ingeknipt zijn, kunnen nu genaaid worden.


11. Close-up van de strakke hoekjes!


12. Eerst de zijkantjes eraan zetten en daarna onder- en bovenkant.


13. In de ditch gequilt en daarna bij het afwerken ook weer eerst de lange kanten en
dan onder- en bovenkant naaien.

Je kunt het vlies met de ruitjes dat je gebruikt bij dit soort werk bij mij bestellen. Het kost 7,50 euro per meter exclusief porto. De naam is Bosal. Stuur even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com

Morgen ga ik verder met het voorbereiden van de verrassingsochtend as vrijdag 18 april. En ik wacht met smart op het tweede blok van de Jane Austen Block of the Week van Barbara Brackman.

Fijn weekend nog,

Rietje

donderdag 10 april 2014

5 zussen onder een deken


Konijntje Abeldijn heeft deze week 4 zusjes erbij gekregen. Ik had de geest, zoals dat heet. Bovendien kan de konijnenfamilie ook lekker warm onder de deken kruipen bij elkaar. Dit weekend zet ik de werkwijze om "dekentje Abeldijn" te maken op het blog, voor wie zelf ook zo'n vrolijk dekentje wil naaien.


Het pakketje voor dekentje Abeldijn kost 10,00 euro exclusief verzendkosten. (Zonder achterkant en vulling). De afmeting is ongeveer 40 cm x 32 cm. Als u belangstelling hebt, mailt u dan naar rietjevanslagmaat@gmail.com.

Onze verbouwing vordert voorspoedig, gelukkig. Ik hoop volgende week weer lekker in mijn huiskamer te kunnen zitten. Maar verder loopt alles door. Dus morgenochtend is er gewoon een quiltcafé! Wie weet tot dan, welterusten.

Rietje 

maandag 7 april 2014

8 frisse voorjaarsvogels


Sinds vandaag zit ik in een verbouwing. Gelukkig geen grote, maar wel een stoffige. Ik kan even niet meer zitten in onze huiskamer omdat de houtkachel een mantel krijgt. Sommige muren krijgen een stucbeurt. En buiten worden de raamkozijnen geschuurd en in de verf gezet. Als tegenwicht tegen de rommel heb ik deze voorjaarsvogeltjes tevoorschijn gehaald. De vogels hebben we ooit op een verrassingsochtend gemaakt en blijven schattig.

Hebt u zin in een onze volgende verrassingsochtend, dan kunt u zich opgeven voor vrijdagochtend 18 april. Kosten bedragen 10,00 inclusief materiaal, kopje koffie met wat lekkers. Het blijft uiteraard een verrassing wat we gaan doen!

De witte tak heb ik gekocht bij Albert Heijn. Daarin kunnen deze 8 vogels op hun gemakje zitten. Nou ja, in het voorjaar zijn ze ook druk bezig met het bouwen en verbouwen van hun nesten. Een pakketje met frisse stofjes voor 8 voorjaarsvogeltjes kost 10,00 euro inclusief porto. Mocht u belangstelling hebben, klikt u dan hier of stuur een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com 

een blik op mijn huiskamer

Vanwege de vogels en de voorjaarsstemming heb ik hier nog een mooi filmpje van Vroege Vogels met een zingende merel. U kunt nog meedoen aan de talentenjacht van het natuurprogramma. Stuur uw opname in en misschien wordt uw merel wel verkozen tot de mooist zingende merel van Nederland!
Als u hier klikt komt u op de wedstrijdpagina terecht. 

Een fijne avond nog! Rietje


             zondag 6 april 2014

jurkjes en barbara brackman jane austen serie


Gisteren vond ik het zo leuk om direct resultaat van mijn werk te zien en zo werd Abeldijn (het levend, sprekend, blind konijn) geboren. Maar één konijn is ook niks, dus ze krijgt vriendinnen. Eerst vanmiddag alvast de jurkjes genaaid en de oren.

Net toen ik aan vier paar benen wilde beginnen, kwam er een mail binnen van Barbara Brackman, dat haar blok van de week vandaag is begonnen. Ik had me heilig voorgenomen er niet aan mee te doen, maar dan had ik natuurlijk niet moeten kijken. Jawel, ik ga voor de bijl.
Stofjes uitgezocht, gesneden en ook maar direct genaaid. De maat is hetzelfde als van het block van de maand. Ik maak mezelf wijs dat ik ze dan kan mengen. Waarschijnlijk doe ik dat niet echt, maar plannen zijn er bij mij alleen maar om vanaf te wijken. Ik vind mijn blok goed gelukt, maar het was dan ook niet moeilijk.

Barbara Brackman Jane Austen serie

Voor wie ook aan deze serie wil meedoen, stuur even een mailtje. Of klik hier voor meer informatie. De prijs is weer 10 euro inclusief malletjes, een oplegschema, een naaischema en de stofjes. Als je belangstelling ervoor hebt, klik dan hier voor het blog van Barbara Brackmans "Jane Austen Family Album" met Block 1.

Zo, nu zijn de konijnenbenen weer aan de beurt. Tot morgen


Willems speurtocht en konijntje Abeldijn


We hebben een heel gezellig kinderfeest gehad. Op acht kindjes was gerekend maar de feestvreugde werd verhoogd met nog 2 vriendjes. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Het weer zat mee en de speurtocht was voor ons allemaal een succes. Overal was iets te zien en iets verstopt.


Met z'n allen iets lekkers snoepen, maar hoe kunnen we nu allemaal een plaatsje vinden op die boom?


Aan het eind, na anderhalf uur lopen wachtte er op een terrasje een patatje met ranja.


Terug lopen hoefde niet. De auto's stonden klaar. 
Niemand gevallen of een ander ongelukje gehad. We hebben genoten.


Zaterdag een heel andere dag. Ik wilde al heel lang iets maken dat in één dag af zou komen. Gelukt, het konijntje is schattig geworden met haar roze jurkje. We hebben haar konijntje Abeldijn gedoopt. Ik ga er nog meer maken in andere kleurtjes. De eerste pakketjes zijn al klaar en patroon plus stofjes kosten 9,95 euro, exclusief porto.

Zondagmorgen 6 april zijn we weer even open van 10.30-12.00 uur.
Misschien tot ziens! 

Rietje