donderdag 20 juli 2017

Workshops in de nieuwe winkel in Ophemert


Hier staat de verzameling van mijn privé stofjes. Alles gesorteerd op kleur, zodat ik straks in Ophemert de boel weer netjes in lades kan opruimen. Vandaag is Wil begonnen met alles naar beneden te brengen, zodat het t.z.t. direct in de verhuiswagen kan worden geplaatst.
Ik ben met een beetje raar gevoel vanmorgen opgestaan. Het werken in Lochem is nu echt afgelopen. Het is een leeg gevoel en ik kan me nog niet indenken hoe het verder zal gaan..
Ik heb wel zin in opnieuw beginnen in Ophemert, maar we krijgen de sleutel pas op 11 augustus. Er zit niets anders op dan inpakken, zodat ik alles kan terugvinden. Wil heeft weer extra dozen gekocht, zodat ik alles gesorteerd kan opbergen.

Eerst ga ik de lesvoorbeelden bij elkaar leggen. Ik kom dan vast iets tegen waar ik graag in Ophemert mee aan de gang wil.
Het eerste waar ik aan denk zijn workshops van één dagdeel en daarna pas langere cursussen.


Op vrijdag 15 september van 10.00 tot 12.30 uur kunt U deelnemen aan een workshop Kathedraal Raampjes . U bent niet verplicht een groot werkstuk te maken; het is de bedoeling dat U de techniek onder de knie krijgt. Met twee kathedraal raampjes kunt U al een speldenkussen maken. Ik heb voorbeelden in verschillende maten.
De kosten voor de ochtend bedragen 12,50 euro , exclusief materiaal. Na opgave via mijn email rietjevanslagmaat@gmail.com krijgt U een materialenlijstje, waarop ik verschillende maten aangeef. Zo kunt U thuis al besluiten in welke maat U wilt werken en een paar stofjes alvast knippen, zodat U direct kunt beginnen. We werken met de hand.


Bij de volgende workshop gaat U op Uw naaimachine een vlindertje appliceren. U werkt op Uw eigen machine. Deze workshop is op vrijdagmorgen 22 september van 10 tot 12 uur en de kosten bedragen 12,50 euro inclusief het materiaal voor één vlinderspeldenkussen. Even mailen naar mijn email rietjevanslagmaat@gmail.com  als U mee wilt doen.


Ruim op tijd om voor de feestdagen een serie onderzetters als cadeautjes te maken. Op deze workshop kunt U met de hand of met de machine werken.
Deze workshop is op vrijdagmorgen 29 september van 10 tot 12 uur. De kosten bedragen 15 euro inclusief stofjes voor één onderzetter. Mocht U zin hebben om mee te doen, mail even naar rietjevanslagmaat@gmail.com . U krijgt een mailtje terug om de inschrijving te bevestigen.

Deze workshops zijn weer een goed begin, maar ik ga het programma voor dit najaar stap voor stap uitbreiden. U kunt er op rekenen dat er steeds nieuwe workshops en cursussen bij komen. Ik doe dat stap voor stap, dan kan ik goed nadenken over wat ik ga doen.

Ik verheug me nu op een weekje in Londen met Willem en Wil. Ellen zal goed oppassen op de honden en het huis. dat geeft een prettig gevoel. Als we terugkomen gaan we weer verder met inpakken. Als u zelf weggaat, wens ik U een fijne vakantie. Op dinsdag 5 september gaat de winkel in Ophemert open. De openingstijden zijn weer als vanouds op dinsdag en woensdag van 10.30 tot 16.00 uur.

maandag 17 juli 2017

Laatste quiltcafé en deze week nog open in Lochem

 Zomaar een oude foto van een quiltcafé
Lieve Dames,
Partir c'est mourir un peu. Het klinkt overdreven maar er zit een kern van waarheid in. Ik voel me echt bedroefd, denkend aan al die gesprekken en ontmoetingen van meer dan twintig jaar.
Velen van U waren naar het laatste café in Lochem gekomen en wij zijn overspoeld met cadeautjes. Daarvoor nogmaals dank. We zullen het café zeker gaan missen en wij zijn al aan het denken over een Ophemertse variant.
Maar het was onontkoombaar door onze verhuizing. De ontmoetingen en gesprekken zullen daar ongetwijfeld ook plaatsvinden, zij het misschien met andere mensen die een stukje dichterbij Ophemert wonen. Een tochtje naar Ophemert is waarschijnlijk ook wel te regelen. Er is een leuk restaurant vlakbij ons aan de dijk, want we zitten vlak aan de Waal. We zullen U de weg wijzen.

Deze week zijn we dinsdag en woensdag nog open met de winkel in Lochem.
Daarna gaan we met onze kleinzoon Willem naar Londen en onze dochter Ellen past op de honden en het huis. Daarna begint onze grote verhuizing. Dinsdag 5 september gaat de winkel in Ophemert open en we doen dat weer op dinsdag en woensdag van 10.30 tot 16.00 uur. Er zullen ongetwijfeld dames zijn voor wie Ophemert een stuk dichterbij is.
Mocht U buiten de gewone openingstijden willen komen, bijvoorbeeld met een groepje dames die er een gezellig dagje uit aan vast willen knopen, stuur dan even een mailtje van te voren, zodat we het met elkaar kunnen afstemmen.

We beginnen met frisse moed aan het nieuwe avontuur in Ophemert en verheugen ons op oude en nieuwe contacten.

Dat moet toch leuk worden, vindt U ook niet?

We wensen U nu nog vanuit Lochem een prettige vakantie en misschien zien we U morgen of overmorgen in de winkel in Lochem en anders tot een keertje in Ophemert, Dorpsstraat 8. Ophemert is vlakbij Tiel.
Met vriendelijke groet,
Rietje en Wil van Slagmaat