zaterdag 8 september 2012

come into my sunny garden

 Omdat de helft van ons oude huis uit zolder bestaat, is er nog steeds een stukje dat "beschaafd" moet worden. Dit is een restant van de oude telefooncentrale die nodig was voor het kantoor van de rijksdienst die in het pand was gevestigd. Hij gaat gesloopt worden maar er zijn een aantal draadjes die voorzichtig moeten worden ontward en losgemaakt, omdat ze nog een functie hebben. Daarna komen de bouwvakkers aan de beurt om te slopen en op te bouwen.
Er zijn ook zonnige plekjes te vinden op een mooie dag als deze en dat wordt uitgebeeld door dit quiltje dat ik in 2005 heb gemaakt en dat ik nog steeds leuk vind. Het quiltje hangt in de schaduw van de hop die welig tiert in deze tijd van het jaar. We hebben de bierketel al aangezet.

donderdag 6 september 2012

nieuw begin en laatste loodjes

 Onze kleinzoon Willem is weer naar school deze week. Hij woont in Amsterdam en daar begon de school pas laat. Hij lijkt er echt zin in te hebbben, maar hij kijkt ook wel een beetje afwachtend. Wat bengt het nieuwe schooljaar voor Willem?
Voor ons in Lochem brengt het niewe seizoen veel werk met zich mee, zoals je op de foto wel kunt zien. De dweil, de stofdoek en de stofzuiger zullen zeker gebruikt worden, want de werkzaamheden in de winkel zijn a.s. zaterdag afgelopen. Zondag en maandag voor schoonmaken en weer inrichten. Dinsdag is het immers de eerste dag dat de winkel weer open gaat. We verheugen ons erop U allemaal weer terug te zien en met frisse moed te beginnen aan een nieuw seizoen, ook in het vrijdagse Quiltcafé, dat van start gaat op vrijdag september met het Log Cabin quiltje dat je elders op het blog kunt vinden.
 
Ver van  al dit gedoe met stof en vuil, ben ik bezig in mijn eigen schone werkkamer aan de geappliceerde rand om het middenstuk van de V&A Quilt. Dit stukje is naar mijn zin. De V&A Quilt begint voor de eerste keer  op vrijdag 21 september in het Quiltcafé, dus ik kan de dames nog wel even voorblijven.  En speciaal voor deze quilt geldt dat hij zeer geschikt is voor beginners in het quilten. Als  U de basis principes van het quilten onder de knie heeft is dit een echte aanrader.

zondag 2 september 2012

zondags gevoel

 Het is mooi weer. Het is zondagmorgen. Ik heb net naar een van mijn favoriete programma's geluisterd, O.V.T. op radio1. Het betekent Onvoltooid Verleden Tijd en behandelt altijd onderwerpen uit de geschiedenis. Het duurt van 10 tot 12 en gaat vaak diep op de onderwerpen in, zonder de haast die je vaak ondervindt in andere programma's. Dat doe ik al heel lang en het is een soort traditie geworden in mijn leven. Ik hoorde net dat het al 20 jaar bestaat. Het draagt bij aan mijn zondags gevoel. Dat wordt ook nog versterkt door de vorderingen in de opbouw van de winkel. We hebben al weer geverfde wandjes en gestucte muren, we hebben al weer nieuwe kozijnen. Het gaat echt de goede kant uit.
 Het gaat ook goed met de V&A Quilt. Ik heb het middenstuk af en ook nog gequilt. Dat geeft ook nog een prettig gevoel en op de volgende foto's hoop ik dat U goed de details kunt zien van quilten en appiceren.
 Hartjes zijn altijd een in het oogspringend en hartverwarmend detail in zo'n applicatie.
Ik heb ook mijn best gedaan bij het zorgvuldig selecteren van de stofjes voor de hoeken. Ik denk dat het gelukt is.