zaterdag 15 mei 2010


Zo mooi was het uitzicht vanuit onze keuken op de tuin. Je zou denken dat we in juni veel kersen zullen plukken. De geschiedenis leert ons echter dat de vogels net iets eerder doorhebben dat er geoogst kan worden. Hetzelfde gebeurt met de pruimen en de peren.
Onze appelbomen zijn laagstam en daarmee hebben we een ander probleem. Bovenin eten de vogels en de lager hangende appels worden uit de boom geplukt door de honden.

Deze week logeert Willem bij ons. Hij kijk graag naar kabouter Plop. In de verkleedkist lag nog een muts die hij prachtig vindt. Om de beurt moeten Wil en ik hem op. Uiteindelijk durft hij hem zelf ook op te zetten en is zijn plezier compleet.

Ik heb niet stil gezeten de laatste maand. In het voorjaar wil ik ineens met vrolijke stofjes werken. Ik vind deze kleurtjes leuk voor kinderen. Als de kleinkinderen hier logeren, mogen ze altijd een quilt uitzoeken om onder te slapen. Hij is met de machine genaaid en gequilt. Er kan dus ook een tent mee gebouwd worden.

Vanmorgen op ons quiltcafe hadden een aantal dames prachtig werk bij zich. Wat is dat toch inspirerend. Ria Hutten had bijvoorbeeld haar hexagonquilt klaar. Ik word altijd een beetje jaloers op haar werk. Alles met de hand en prachtige rustige kleuren. Dan daarna nog even geanimeerd overleg aan de verschillende tafels.