maandag 10 november 2014

Blok van de week nr 32 Austen Family Album


Het is weer klaar en met veel plezier gemaakt. Het nieuwe blok van de week nr 32. Het is eenvoudig en strak en een genot om te maken. Ik vind het eigenlijk jammer als het klaar is , maar het is ook prettig om het te kunnen laten zien.
Het is weer simpel te bestellen via een mailtje naar mij rietjevanslagmaat@gmail.com De kosten zijn 10 euro inclusief porto. De voorgaande zijn bestelbaar voor hetzelfde tarief. Bij meerdere blokken tegelijk gaat de porto naar beneden en worden de blokken relatief goedkoper.


De naam die Barbara Brackman aan blok 32 heeft gegeven is: Ladies' Wreath for Elizabeth Bridges Knight. Ze was een schoonzus van Jane Austen en stierf jong, toen ze nog maar 35 was. Ze stierf vlak na de geboorte van haar 11e  kind. Ze was 17 jaar getrouwd met Edward Austen die door rijke en adellijke ouders geadopteerd werd. Het was een bekend verschijnsel in de familie Austen, want nog twee andere schoonzussen van Jane Austen overkwam hetzelfde.

In de tijd van Jane Austen stierf  20% van de vrouwen in of vlak na het kraambed. Gelukkig is dat nu sterk veranderd. Dat was een heel pijnlijk verschijnsel dat tot veel verdriet leidde in die goeie ouwe tijd.