dinsdag 22 januari 2019

Medaillonquilt met Bijbelse Blokken




We wonen nu ruim een jaar in Ophemert. De rommel van de verhuizing van een groot naar een kleiner huis is gedeeltelijk opgeruimd. U kent dat wel, je pakt iets beet, gooi ik het weg of niet, nee toch maar niet! Zo hou je wel het werk in de wereld en de rommel in huis. Ik vind trouwens dat ik geen rommel heb, maar spullen.

Deze zomer heeft Wil jammer genoeg getobd met zijn gezondheid. Ik had hem voorgesteld het werk af te bouwen, maar hij wil er niet van horen. We gaan dus gewoon door met dit leuke werk dat ons door de gezellige contacten die we met U hebben, veel voldoening geeft.

In de kerstvakantie, die niet echt een vakantie was, doordat ik griep kreeg, heb ik toch tijd gevonden om een nieuwe cursus samen te stellen.

Ik houd het meest van medaillonquilts, dus dat wordt het ook deze keer weer. Als middenstuk heb ik voor de Levensboom gekozen. Daar omheen komen verschillende blokken. Als thema voor deze quilt heb ik gekozen voor blokken met een Bijbelse naam. De Levensboom komt het eerst voor in de Bijbel in Genesis 2:9 en daarna nog een aantal keren.

De boom is ongeveer 55 x 55 cm groot. Hij ziet er niet uit op de foto, vol kreukels en vouwen. Komt helemaal goed, zodra ik het blok gestreken heb.

Voor de cursus bereid ik blokken voor. De eerste zullen wat eenvoudiger zijn en langzamerhand worden ze iets ingewikkelder. Geen nood, ik bereid alles goed voor en ik zal bij de naam van het blok opzoeken waar die naam in de Bijbel voorkomt.


Per keer behandel ik twee of meer blokken. De eerste les de Levensboom, Genesis 2:9 en Kinderen van Israël, Exodus 3:10.

De lessen zijn één keer per maand op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Voorlopig heb ik zes lessen gepland. De kosten van de cursus bedragen voor 6 keer 90,00 euro inclusief de patronen, exclusief de stofjes.

De data zijn 26 januari, 23 februari, 23 maart, 20 april, 18 mei en 15 juni.
Heeft U zin en tijd, mail dan even naar rietjevanslagmaat@gmail.com , dan zetten we een stoeltje voor U klaar.

maandag 21 januari 2019

Workshop Shawl op zaterdagmiddag 2 februari


Langzamerhand begint het te winteren. In het begin dringt het besef nog niet zo tot je door. Je denkt, ach zo'n nachtje vorst, dat stelt nog niet zo veel voor. Maar inmiddels, terwijl ik dit berichtje zit te typen, hoor ik dat de eerste marathon op natuurijs morgen zal worden geschaatst in Haaksbergen. Het wordt dus echt tijd om je warm aan te kleden en hoe kunt U dat leuker doen door zo'n lekkere warme en kleurrijke shawl zelf te maken of je geeft hem cadeau aan iemand die zoiets op prijs stelt. U kunt dat bij ons komen doen op zaterdagmiddag 2 februari van 13.30 tot 15.30 uur. Als U zin heeft en tijd, stuur dan even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com Mijn ervaring is dat de zaterdag echt een prettige en zorgeloze dag is om zo'n workshop te volgen.

De kosten van de workshop zijn 27,50 euro. Dat is inclusief een pakket met alle materiaal voor die leuke shawl.

Morgen schrijf ik nog een stukje op mijn blog over een serie workshops die begint op a.s. zaterdagmorgen 26 januari (van 10.00 tot 12.00 uur). Op het programma staat een medaillonquilt met als thema Bijbelse Blokken. De quilt wordt vast mooi.