zaterdag 9 mei 2020

Mondkapjes en winkel open op afspraak


Incognito de stad in gaan is een van de nieuwe mogelijkheden met zo'n mondkapje voor en je kunt je aan de andere kant ook       onderscheiden. Om het U makkelijk te maken heb ik een    pakketje samengesteld met twee stofjes (binnen- en          buitenkant) lintjes en malletjes.

De prijs is 6,50 exclusief verzendkosten. Bovendien geef ik als service van de zaak via e-mail een werkbeschrijving aan de hand van foto's zodat U de meeste valkuilen vermijdt.

 


U kunt kiezen uit de bovenstaande stofjes als U beslist om een bestelling te doen. Stuur dan een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com .

Om het U nog makkelijker te maken, kunt U desgewenst in onze winkel een mondkapje naaien op Uw eigen naaimachine   (naaigerei meebrengen). U betaalt geen cursusgeld,                                                   alleen voor het mondkapje.                                                   Het is met 1,5 meter afstand, dus max. 4 personen.                 Het is op vrijdag 22 mei om  13.30 uur. Even mailen natuurlijk.

Ook wil ik met ingang van maandag 11 mei de winkel op afspraak open doen. U mailt even en we spreken af.                    



Mijn bril besloeg, maar dat heb ik opgelost door beide kanten van         de glazen met een druppeltje vloeibare zeep in te wrijven,                     daarna het ergste met lauw water weg te spoelen en            dan met een doekje erover af te drogen.

Nooit met warm water afspoelen, de ontspiegelingslaag           (mooi woord voor scrabble) laat dan los.   

Geniet van het mooie weer, leef bij de dag

Met vriendelijke groet, Rietje van Slagmaat

dinsdag 5 mei 2020

De Malletjes weer binnen, Heat and Bond, Pioenroos

 Vorige week had ik al een foto op het blog gezet en dat betekende dat we snel uitverkocht waren. Nu zijn ze er weer. Deze malletjes zijn heel gemakkelijk om mee te werken.

Een setje van zes malletjes kost 6,95 exclusief verzendkosten Het is heel prettig om mee te appliceren. Er zijn 5 verschillende vormen: cirkels A, bloemetjes B, blaadjes C, sterretjes D, hartjes E. Bestellen doet U via rietjevanslagmaat@gmail.com


Heat and Bond, 5 euro p.m. 

Als we het over appliceren hebben denk ik gelijk aan Heat and Bond. Het is het alternatief voor Vlisofix, maar ik heb  betere ervaring met Heat and Bond. Het kost 5 euro per meter en is 45 cm breed. Het is gemakkelijk in gebruik en als U op mijn blog bent, dan vindt U een uitgebreide handleiding op 9 februari 2011 voor het werken met dit materiaal. Het is makkelijk op te sturen.


Als het even kan sluit ik af met een bloemetje. Dit keer is het mijn lievelings bloem, de pioenroos. (je ziet trouwens ook een glimpje van het lelietje der dalen). De pioenroos doet me elk jaar weer even terugdenken aan mijn vader, die al vele jaren geleden is overleden. De kleur is fabelachtig mooi. De herinnering is fijn.

Ik wens U allen een goede gezondheid en veel quilt plezier, want zo'n  hobby is een groot goed in deze lastige en zorgelijke tijd.

Rietje van Slagmaat