donderdag 28 februari 2013

Kippetjes=Voorjaar

Als ik 's morgens de winkel binnen ga, kijkt deze stof mij aan. Om met Simon Stokvis uit de serie "Toen was geluk heel gewoon" te spreken, gaan mijn "raderen draaien". Wat kan ik hiervan maken, placemats, theemuts of frisse pannenlappen.
Het liniaaltje dat op de stof ligt is 6 inch, ongeveer 15 centimeter. Wilt U een stukje kopen, mail dan even voor de prijs en de verzendkosten naar rietjevanslagmaat@zonnet.nl 

Voor morgenochtend heb ik een paperpiece patroontje klaarliggen. Het is in de voorjaars/paassfeer. Ik hoop dat de dames het leuk vinden.

zondag 24 februari 2013

Mystery Quilt

 Vanmorgen vroeg vanuit het badkamerraam hadden we dit mooie uitzicht. Op zondag wordt er nog niet zo fanatiek geveegd en gestrooid en zijn de auto's op een hand te tellen.
 We wonen voor ons gevoel heel erg luxe, pal naast een wandelgebied. We stappen met Willem en de slee de deur uit en de pret kan beginnen. Vandaag is hij zelfs twee keer gaan sleeën. Tussendoor even opwarmen en dan opnieuw genieten.


Mystery Quilt
Gisteren ben ik gaan snijden in deze vrolijke stofjes om een begin te maken met mijn Mystery Quilt die binnenkort op het programma staat. In het quiltcafé van afgelopen vrijdag probeerden de dames mij uit te horen over die Mystery Quilt. Maar ik heb alleen de stofjes laten zien waar ik mee ga werken. De stofjes die in ieder blok terugkomen zijn de grote bonte bloem en de witte met stip. Daarnaast ga ik de rustige motiefjes gebruiken.Verschillende dames hebben gevraagd of ze "op afstand" mee kunnen doen, omdat ze niet naar het quiltcafé kunnen komen. Ik heb erover moeten nadenken, want ik ben gewend om op het quiltcafé alles zo goed mogelijk uit te leggen en te laten zien hoe ik werk.
Als ik dat op schrift moet doen, vind ik dat veel moeilijker, maar ik heb bedacht dat het toch wel moet lukken.
Dus als er nog meer dames zijn die "op afstand" mee willen doen, stuurt U mij dan een mailtje op het adres rietjevanslagmaat@zonnet.nl  . U krtijgt dan  een berichtje met de opgave van de kosten van het patroon. Als U daarna besluit deel te nemen, krijgt U vóór 8 maart de materialenlijst en de opgave van de hoeveelheid stof voor een kinderquilt en een éénpersoonsquilt.