zaterdag 6 juli 2019

Zomerworkshops

In de vorige nieuwsbrief had ik beloofd een datum op te geven van de eerste verrassings workshop. 

We hebben gekozen voor volgende week vrijdagmorgen 12 juli van 10.00 tot 12.00 uur.

We gaan een werkstukje maken dat U zelf kunt gebruiken of bewaren als een cadeautje. 

De prijs van de verrassingsochtend zal steeds verschillend zijn, afhankelijk van het pakketje dat we voor U klaar leggen. 

Deze keer is het 12,50 euro inclusief pakketje, koffie of thee met iets lekkers.

Als U zin heeft in zo'n ochtend, stuur dan een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com Wij sturen U dan een berichtje terug, waarin we aangeven wat U zelf meebrengt 



willem 20 maanden

Laatst waren we thuis bij onze kleinzoon Willem die nu 11 jaar is en overgaat naar groep 8. Op de bank lag zijn quilt opgevouwen. Volgens zijn moeder wordt de quilt nog dagelijks gebruikt, als hij op de bank ligt te lezen.
Ik vind dat hij er na al die jaren (ongeveer 10) nog goed uitziet. Door het regelmatig wassen is hij wel wat dunner geworden, maar dat mag de pret niet drukken. Het is nog steeds zijn lievelingsquilt en hij vindt hem nog steeds heel speciaal.
In Lochem en omstreken hebben daarna veel oma's voor hun kleinkinderen ook zo'n quilt gemaakt. Ik heb aan Willem gevraagd of ik weer een groep oma's mag leren om ook zo'n quilt te maken. Geen probleem, alleen kan hij hem niet missen voor in de winkel, maar een foto gaat ook wel.
Dit is nu eens een quilt die ook gemaakt kan worden door beginnende quilters. Simpele applicaties. Naast de patronen die U krijgt, geef ik U ook ideeën om de quilt een persoonlijk tintje te geven. De lessen zijn één keer in de maand op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. 
Ik begin op zaterdagmorgen 14 september.
De kosten zijn voor 6 lessen 90 euro.
Als U belangstelling heeft, stuur dan een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com 
Met vriendelijke groet,
Rietje van Slagmaat


zondag 30 juni 2019

Clubochtend in Ophemert (Home Sweet Home, Lucy Boston en Jane Austen Replica Quilt)


Sommigen van U zullen wel denken: Wat zouden ze doen in Ophemert? Misschien zijn ze op vakantie? Nee, we gaan niet op vakantie. Onze Labrador Jaap is te oud om in een hondenhotel ondergebracht te worden. We blijven lekker thuis en de winkel is gewoon open op dinsdag en woensdag van 10.30 tot 16.00 uur. We gaan ook nog wat workshops geven op vrijdagochtenden, met altijd een aantrekkelijk werkje voor een leuke prijs. Dat staat met alle details in onze volgende nieuwsbrief.


Nu beperk ik mij tot het aankondigen van de Clubochtend (alle clubs bij elkaar, Home Sweet Home, Lucy Boston hexagons, Jane Austen Replica Quilt) op a.s. zaterdagochtend 6 juli. U kunt ook altijd als beginner instappen in de cursus. Het is helemaal niet nodig dat U al een tijdje meedoet. De prijs is 7,50 voor de ochtend van 10 tot 12.


Uit ervaring kan ik zeggen dat het altijd heel gezellig is.
Als U tijd en zin heeft om mee te doen, stuur dan even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com We zetten dan een stoeltje voor U klaar.
Let dus even op de mededelingen over vrijdagochtendworkshops binnenkort.
Met vriendelijke groet,
Rietje van Slagmaat