vrijdag 27 september 2013

 Dit quiltje is een projectje dat ik heb ontworpen als een kleine cursus om kennis te maken met patchwork. Het quiltje bestaat uit alleen driehoeken en vierkanten, dus er kan niet veel verkeerd gaan.
Deze workshop geef ik in twee avonden. U krijgt wel wat huiswerk.
De data zijn dinsdagavond 15 en 29 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. Voor meer inlichtingen graag een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com

 Morgenochtend beginnen we aan een serie van kerstboomversieringen. Als U direct wilt beginnen, breng dan materiaal voor malletjes en naaigerei mee.

 In de vakantie zijn we ook nog een kleine twee weken gaan kamperen in BelgiĆ«. Voordat we vertrokken thuis natuurlijk nog even opgezocht of er ook een patchwork tentoonstelling in de buurt zou zijn. Ik zag dat Duffy Indeherberg een tentoonstelling had van haar door de jaren heen gemaakte werk. Wat een verscheidenheid aan technieken. We hebben ervan genoten.

 Op de heenweg naar een etentje in die Vlaamse vakantie zag ik in een flits een aangekleed huis. Maar we waren er voorbij, voordat het goed tot me doordrong wat ik zag. Op de terugweg zouden we goed opletten en, als het kon, even stoppen. We hadden geluk. We vonden een parkeerplaats en we stapten uit met een fototoestel. Het was nog veel indrukwekkender dan we dachten.
Het hele huis is aangekleed. Ik wilde graag foto's maken. Gelukkig kwam er een dame naar buiten en ik kon haar toestemming vragen. Ze vond het geen enkel probleem en zei dat ze het gewend was.
Dan nog een foto van wat details.
Ik heb nog veel meer foto's van dit huis en ook het verhaal erachter zal ik proberen te vertellen in een volgend blog.