maandag 2 juli 2012

Papavers

Toen ik door de tuin liep om een fotoplekje voor dit blokje uit "Fit to Frame"te zoeken, zag ik de rode papavers. Als ik papavers zie in de tuin, moet ik altijd weer denken aan de film uit 1975 "Dokter Pulder zaait papavers". Ik vond dat zo'n ontroerende film dat ik hem vaker heb gezien en iedere keer weer met tranen in de ogen. Schitterende rollen van Kees Brusse en Dora van der Groen. Het was de eerste keer dat ik Dora van der Groen zag spelen. Ook daarna in ander rollen vind ik haar een actrice zoals er niet veel zijn.
Zoals jullie zien rijpen mijn papavers en kan ik straks mijn eigen morfine maken!

zondag 1 juli 2012

V&A Quilt

Vandaag hebben Wil en ik tijd besteed aan het maken van het voorlopige programma voor september en oktober. De winkel gaat dicht op donderdag 26 juli en gaat weer open op dinsdag 11 september en op vrijdag 14 september start het quiltcafé weer (laatste bijeenkomst vóór de vakantie is op 20 juli).
Ik ben een medaillonquilt aan het maken met als voorbeeld een quilt uit het Victoria en Albert Museum in Londen. De quilt stamt uit de 18e eeuw. De maakster is jammer genoeg onbekend. In die periode werd vaak het accent op het middenstuk gelegd en waren de randen daarom minder belangrijk en niet zo verfijnd. Het originele middenstuk is een gechintzt paneel met een vogel. De stof komt uit India, waar prachtige chintzen gemaakt werden.
Ik zal dus iets anders moeten verzinnen, maar de opbouw van de randen houd ik aan. Het zijn eenvoudige patronen, dus iedereen die zin heeft kan meedoen, ook als je nog maar kort quilt.

Zo meteeen ga ik weer een stukje festonneren aan "Fit to Frame".