zondag 31 januari 2010


Vrijdagmorgen zijn een aantal dames druk bezig geweest met het inkleuren en "ontleden" van hun lone star. Het is leuk om met spiegeltjes te kijken hoe het effect van een ingekleurde punt is, als je die zou uitwerken in een ster.
Ik heb een paar punten genaaid en ik aarzel of ik blauw in het midden doe of rood.


Bij twijfel niets doen, dus heb ik een poppenquiltje afgemaakt.

Zaterdag hebben wij een uitstapje gemaakt naar Deventer. Wij parkeren altijd aan de andere kant van de IJssel, omdat we het een vakantiegevoel vinden om met het pontje over te varen. Het was snerpend koud op het water en om op te warmen gingen we koffie drinken in de Keizerskroon. Er is altijd vriendelijke bediening en er is een prachtig interieur.
Na opgewarmd te zijn, zijn we wat gaan winkelen en daarna kregen we trek in een lunch. Hiervoor gingen we naar Royal, altijd gezellig vol en een leuke kaart. Dan staat de Walstraat op het programma, zo'n leuk straatje met al die kleine winkels. Mijn dag was helemaal goed met de aanschaf van een katoenen kleedje. Dan heeft Deventer natuurlijk ook mooie boekwinkels, waar je je hart kunt ophalen en je portemonnee legen. Dan gaan we naar huis, want de honden zijn alleen en lopen waarschijnlijk met gekruiste achterpoten, omdat ze uitgelaten moeten worden. Wij pakken nog een wijntje en een sigaartje (cafe zonder personeel In de Borrelaer), zoeken het pontje op en rijden naar huis. We worden vrolijk begroet en ze mogen direct een wandelingmaken. Terwijl Wil de honden uitliet, heb ik met frisse ogen naar de punten van de ster gekeken en ik weet het, blauw in het midden en rode punten.
Nu de volgende hobbel, achtergrond. Ik ga dubben,licht of donker, druk of rustig. Morgen verder.