donderdag 3 juni 2010

Tuinruimers


Volgens de weersverwachting voor morgen bereiden we ons erop voor dat we buiten kunnen zitten.
Ik heb dus een tuinjurk aangetrokken om wederom springbalsemien te ruimen. De jurk is al heel oud. Ik heb hem "ge-erfd" van Monique, de dochter van mijn vriendin Julia. Ze heeft hem als positie-japon gedragen en Julia vond dat ik de jurk prima achter het huis bij het werk in de tuin zou kunnnen dragen. Ze weet dat ik niet van broeken houd. Ze heeft gelijk gehad, maar ik wist niet dat de jurk onverslijtbaar was. Ieder jaar komt hij weer te voorschijn. De zoon van Monique is inmiddels 15 jaar oud.

We gaan morgen een poppen/wandquiltje maken van een bloemenmandje met geappliceerde bloemen. Ik ga nu het patroon van het mandje uitwerken en de voorbeeldjes voor de applicatie klaarmaken.

Meisjes die morgenochtend komen, neem een hoed en een bril mee. Het wordt warm in de tuin. Denk aan de zonnebrandcreme!
Wij zijn klaar met de voorbereidingen in de tuin, de stoelen zijn gesopt, de springbalsemien is weg. Jullie zijn van harte welkom in ons quiltcafe in de tuin.

dinsdag 1 juni 2010


Laat de zomer maar komen. Ik ben er klaar voor. Roos heeft me een volledige voetbehandeling gegeven en tot slot mijn nagels gelakt. Ze is acht jaar en weet wat ze wil worden later:"iets met make up en kleding. Natuurlijk kun je dan bijvoorbeeld bij de televisie gaan werken". We spreken haar niet tegen. Een kind moet idealen hebben.

Annie is met behulp van vriendinnen een vliegengordijn van jojo's aan het maken. Afgelopen vrijdagmorgen op het quiltcafe liet zij zien hoe ver ze al was.

Ik ben besmet met de hexagon ziekte. In de winkel had ik een leuke stof staan met randen en bloemen. De mal voor de hexagon moest ik zelf tekenen, omdat ik de hele bloem wil gebruiken. Ik ga de hexagon nog wat uitbreiden met puntjes. Als je het leuk vindt om ook zelf te leren tekenen en je hexagon uit te breiden kom dan naar het inloopcafe van vrijdagochtend 25 juni.
Als je zelf kunt tekenen, hoef je de dure malletjes niet meer te kopen. Ik laat ook zien hoe ik ze aan elkaar zet.
Als je mee doet, breng dan een passer, potlood, liniaaltje en papier mee. Als je nog even wilt naaien, heb je een papierschaar om je malletjes uit te knippen, stofjes en naaigerei nodig.