zaterdag 5 juli 2014

Morgenochtend de staat verse koffie klaar van 10.30-12.00


Na alle ICT-consternatie, weer even iets echt leuks. Net 2 schoudertassen afgemaakt. Een vrolijke zomertas en een sjieke herfsttas. Met handige binnentasjes voor losse spulletjes die altijd kwijtraken in grote tassen. Mijn dochter heeft voortvarend mijn mooie stokrozen afgeknipt voor de "buitenfotostudio". Nou, die zet ik maar in een vaas in de winkel zodat we er morgen nog even van kunnen genieten als we onze LAATSTE ZONDAGSOPENING voor de vakantie houden. De verse koffie staat dus morgen 6 juli weer klaar van 10.30 tot 12.00 uur.  


Hebt u zin om ook zo'n schoudertas te maken? Op zaterdag 23 augustus geef ik een gezellige workshop van 10:00 tot 16:00 uur. De kosten van deze dag, inclusief heerlijke lunch met natuurlijk een glaasje wijn bedragen 50,- Euro (excl. materiaal). Wilt u meer inlichtingen over deze workshop, mailt u dan even naar rietjevanslagmaat@gmail.com

Voor alle Oranje-fans en aanhang: veel plezier vanavond bij de wedstrijd Nederland-Costa Rica.
Wij zetten zo meteen onze oranje chips klaar bij het tv-scherm. (We hebben stiekem vanmiddag al onze oranje tompouces verorberd)

En wie weet, tot morgen!

Rietje

Student Aan HuisEr waren veel dames die vroegen om meer informatie over de organisatie Student Aan Huis. De student die mij geholpen heeft, heeft wat foldertjes achtergelaten en ik heb daar een foto van gemaakt, zodat U de informatie ook kunt doornemen, als U belangstelling daarvoor heeft. Ons is het goed bevallen.

vrijdag 4 juli 2014

Opgelucht Ademhalen

We kunnen weer opgelucht ademhalen. Het email adres is terugveroverd op de hackers die zo'n merkwaardig mail bericht hebben verstuurd naar al onze contacten. Ze hadden ook het beheer over ons email adres, waar we zelf gisteren niet bij konden komen. Maar nu is alles weer hersteld en de computer zelf is nog eens extra nagekeken op onregelmatigheden. 
Dit alles is niet door ons gedaan, daar zijn we niet deskundig genoeg voor. Wij hebben een abonnement op Student aan Huis, ik geloof 12 euro per jaar. De studenten die langskomen zijn HBO studenten die vakbekwaam zijn op computer gebied omdat ze dat zelf als vak studeren. Je kunt ze naar believen thuis langs laten komen voor 12,50 euro per half uur + voorfiets kosten van 9 euro. Zo'n student gaat ook, als je dat wilt, naast je zitten en legt alles uit. Zeer leerzaam. Deze keer was het iets uitgebreider werk, twee computers trouwens, en de kosten waren 59 euro. Ik dacht dat dat voor dit werk geen hoog bedrag is. We kunnen het oude email adres: rietjevanslagmaat@gmail.com
gewoon weer gebruiken en dat bespaart veel gedoe en tijd. 

Als laatste wil ik alle mensen die ons gebeld hebben heel hartelijk bedanken voor hun medeleven en bezorgdheid en ook voor de alertheid waarmee ze ons waarschuwden voor het vreemde email bericht. Het mailtje was zo geloofwaardig gesteld dat veel mensen echt dachten dat Rietje in moeilijkheden zat. Geraffineerd,nietwaar. We kunnen weer opgelucht ademhalen en emailen.
Rietje en Wil

donderdag 3 juli 2014

WAARSCHUWING VOOR VREEMDE EMAIL

Aan alle dames die regelmatig email contact hebben met ons via rietjevanslagmaat@gmail.com:
U kunt een vreemd emailtje krijgen met een verzoek om financiele hulp voor een mevrouw in Birmingham. Daar moet U niet op reageren. Het is een mailtje van hackers die ons email adres hebben overgenomen (wij kunnen dat adres nu ook niet meer gebruiken). Als U ons wilt mailen, gebruik dan wilvanslag@gmail.com
Het spijt ons dat U dit ongemak ondervindt. Ik kon door deze omstandigheden geen mailtje sturen naar mijn vaste lezers van de nieuwsbrief. Maar op deze manier bent U toch op de hoogte.
Misschien zie ik sommigen van U morgenochtend in het quiltcafé.
Tot ziens morgen of later en goede nacht,
Rietje van Slagmaat

maandag 30 juni 2014

barbara brackman blok van de maand nr 6 en blok van de week nr 13

 Barbara Brackman Blok van de maand nr 6

Zoals U kunt zien ben ik heel erg ijverig geweest en ondertussen heb ik  heel goed  nagedacht over stofjes en kleuren. Gisteren was ik al druk aan het dubben hoe ik het nieuwe blok van Barbara Brackman zou aanpakken en ik ben wel gelukkig met mijn keuze. Ik heb ook nog heel erg mijn best gedaan om de kleuren op de foto goed te laten uitkomen en ook hier moet je altijd een compromis sluiten. Je vindt altijd dat het echte blok mooier is dan de foto.

Blok van de week nr 13 Austen Family Album
Ook over  het blok van de week heb ik lang nagedacht, maar het is makkelijker te beslissen omdat ik dichter bij het voorgaande kleurenpalet kan blijven. Ik hoop dat de dames die regelmatig de blokken bestellen tevreden zijn met mijn keuze.

U weet misschien wel dat U ook losse blokken kunt bestellen uit de series. De oude blokken zijn ook nog te bestellen per mail rietjevanslagmaat@gmail.com De prijs is 10 euro inclusief porto (voor Belgie 11 euro).