maandag 7 februari 2011

logeerpartij

We hebben een heel gezellig weekend achter de rug. Het begon met een telefoontje van Roos. Ze zit in groep 6 en moet voor het eerst een spreekbeurt houden over een historisch figuur. Ze heeft nog even tijd, dus kon ze goed overleggen wie ze zou kiezen. Na veel heen en weer gepraat, de een was saai, de ander was al door een klasgenootje gekozen, werd het Mozart. Ze is op pianoles, dus ze heeft wel affiniteit met muziek.
Het leek ons leuk dat ze dan maar een weekend moest komen om met opa eraan te werken. Zo hebben wij weer een goede reden om Roos en Merel op te halen. Als straks de hockeycompetitie weer begint, kan dit niet zo makkelijk meer.
Vrijdagmiddag zaten ze klaar met hun rugzakjes gepakt, we mochten nog net even koffie met hun moeder drinken, maar daarna moesten we toch echt weg.
De weg van Arnhem naar Lochem duurt nooit lang, want onderweg moeten we overleggen wat we zullen eten, maar ook wat voor lekkers voor de vrijdagavond. Het is allemaal zeer onverantwoord, maar wij hoeven niet op te voeden. 'sAvonds keken we naar X-factor. Merel ging liever met het poppenhuis spelen, maar Roos vond het prachtig. Ze vond alleen dat de jury wel iets vriendelijker kon zeggen als het niet zo goed ging, want volgens haar zou ze dat toch iets anders inkleden , als zij zelf in de jury zat.
Donderdagavond hadden Wil en ik al veel opgezocht over Mozart en ook wat attributen klaargelegd die ze mee kan nemen om te laten zien tijdens de spreekbeurt, o.a. een euromunt met de beeltenis van Mozart en een knuffeleend met een muziekdoosje in zijn buik, dat hier bij alle kleinkinderen in de wieg heeft gehangen.
Terwijl Roos werkt aan haar spreekbeurt, helpt Merel in de keuken. We hebben eerst overlegd wat we zouden maken voor het avondeten, als ook haar ouders er zijn. Het werden cakejes en gehaktballetjes. Daar had ze de meeste zin in.
Voor de cakejes hebben we het recept van Annelein gebruikt, alleen mochten niet alle cakejes met appel, want dat vind ze niet lekker. Ik heb een hele zak appels geschild en ook gelijk appelmoes gekookt. De meisjes sneden en Jan en Jaap hadden geluk want ze zijn dol op de schillen.
Annelein, ze waren heerlijk, alleen niet zo goed gerezen, want de meisjes drukten het deeg nogal stevig in de bakjes, maar het deed aan de smaak niets af. Ik moest het deeg redden, want er is niets zo lekker als je vinger erin steken en dan aflikken en dan zeg je tegen oma dat je het toch nog niet zo goed geproefd hebt en dat gelooft oma altijd!
We konden nauwelijks wachten op Michiel en Marielle om aan dat heerlijks te beginen.

4 opmerkingen:

Antje zei

Jullie zijn eersteklas grootouders met beeldige kleinkinderen. Daar kan ik voor de toekomst nog een boel van leren!

Berna zei

Wat heerlijk dat jullie dit voor je kleinkinderen kunnen doen. Als de onze ooit aan spreekbeurten toe zijn zal ik aan je denken en hoop ik je voorbeeld te kunnen volgen.
Fijne dag hebben jullie ook gehad zo samen.

Annelein zei

Wat een gezellig verhaal. Jullie zijn volgens mij een hele lieve opa en oma voor de kleinkinderen. Wat een bof...

Gelukkig zijn de cakejes niet tegen gevallen. Pffff.... dat zou ik toch echt niet op mijn geweten willen hebben.

Helaas kan ik as vrijdag niet komen. We hadden al een andere afspraak. Ik ga kijken of ik thuis al met "iets" kan beginnen.

Hartelijke groet,
Willeke
(Annelein is een samenvoegsel van de twee namen van mijn dochters)

Annelein zei

Ohhh... wat erg... vergeet ik het aller belangrijkste.

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een gezond en creatief nieuw levensjaar toegewenst. En dat het dit weekend natuurlijk een fijn feest mag worden met al de dierbaren erbij...