zaterdag 29 december 2012

Feest

 Vandaag vieren Wil en ik onze trouwdag. De jaren samen zijn zo snel gegaan, het lijkt als de dag van gisteren dat we samen verder gingen.

 Deze schaal staat altijd in onze keuken en ik vind hem nog steeds mooi, ook al is hij kitscherig, hij geeft precies aan hoe je getrouwde leven verloopt.

 Een van de rijke momenten is het geboren worden van onze kinderen. Dit is onze zoon. Hij viert vandaag zijn verjaardag. Dit was dus een extraatje op een van onze trouwdagen.

Maar er wordt hier niet alleen maar gefeest. Op tweede kerstdag zijn de mouwen opgestroopt. Wil heeft het voordeel dat hij uit Rotterdam komt, daar worden ze geboren met dat soort mouwen. Bij mij kost het iets meer moeite.
Deze keer geen verbouwing, maar gewoon onderhoud.
In sommige kamers hebben we planken vloeren, die af en toe geverfd moeten worden. Er zit dus niets anders op dan de kamer helemaal leeg te halen.
Een gedeelte staat in het quiltcafé, een bank staat in de keuken, maar er staat ook een kast buiten onder de overkapping.
Wat is een lege kamer groot.
We hebben ons de luxe gepermitteerd om niet zelf te gaan schilderen, maar dat wil niet zeggen dat we geen troep hebben. Gisteren is er geschuurd en ondanks het afplakken van kieren lijkt het wel of het stof overal ligt. Vandaag de eerste laag grondverf en uit ervaring weet ik dat er morgen weer geschuurd wordt, dus laat ik vandaag het stof gewoon liggen en heb ik mij opgesloten met quiltwerk, taart en wijn.

Nu gaan we nog even naar Jack Frost kijken, want een goede thriller kun je niet vaak genoeg zien.

5 opmerkingen:

Antje zei

Gefeliciteerd, zusje en zwager!

Noa zei

gefeliciteerd met deze dag en een fijne dag gewenst

Anoniem zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag..

liefs Antoinette xx

Berna zei

Lieve Rietje en Wil, van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag en met jullie zoon natuurlijk. Ik wens jullie allemaal nog veel gelukkige jaren toe in goede gezondheid!
Sterkte met de "troep" en veel plezier met je quiltwerk.
Ook een goeie jaarwisseling natuurlijk.
Liefs
Berna

Bizzy Martine zei

Gefeliciteerd!!! Prettig eindejaar!!!