woensdag 20 februari 2013

winterdip

 Van zo'n mooi boeket moet je toch uit je winterdip komen. Soms ontbreekt me alle inspiratie om iets op het blog te zetten. Dan heb ik zo'n gevoel alsof alles al een keer gezegd is en keur ik ieder idee af. Maar inmiddels heb ik zoveel aardige en bezorgde mailtjes gekregen met de vraag of ik soms ziek ben - of dat er andere narigheid is - dat ik mij begon te schamen dat ik het af liet weten.
Vanaf januari zou ik het liefst in winterslaap wegzakken, totdat eind maart de natuur weer opfleurt en alles een stuk zonniger wordt. Ik denk dat ik in de uitstelstand sta (mooi die alliteratie, daar word ik nou vrolijk van).
Die dappere sneeuwklokjes helpen ook, dus even flink zijn, agenda pakken en data prikken voor het quiltcafé.
We beginnen met 22 februari a.s. Ik ga reverse aplliqué uitleggen. De dames die hun mailadres hebben doorgegeven krijgen een materialenlijstje toegestuurd, zodat ze weten wat ze kunnen meebrengen.
Wil heeft voor die ochtend een kleine lezing voorbereid over de Quilt van de Oude Vrijster, een antieke Amerikaanse quilt uit circa 1850. Hieronder ziet U het centrale deel van de quilt.

Op vrijdag 1 maart krijgt U een patroontje in de paperpiecing techniek.

Op vrijdag 8 maart beginnen we met een Mystery Quilt. Deze quilt kunt U net zo groot maken als U zelf wilt. Ook als U een beginnende quilter bent, kunt U prima meedoen. De aardigheid is dat er maar één mal gebruikt wordt. Ik heb voorlopig al meer dan dertig blokken getekend. Alle blokken zijn even groot en meten 12"x 12" , dat is ongeveer 30 x 30 cm. Ik heb er weer zin in.

Op 15 maart geniet ik van mijn jaarlijkse vakantie in Blankenberge. Wil haalt en brengt mij. De winkel is dus gewoon open en Jan en jaap blijven ook thuis.

Vrijdag 22 maart ben ik er weer. We gaan dan verder met de mystery quilt.

Vrijdag 29 maart Mystery met nieuwe blokken.

5 april even iets anders. Deze keer een patroontje voor een eenvoudige stitchery.

12 april gaan we verder met de blokken voor de Mystery. U kunt op ieder moment afronden tot een quilt of besluiten de quilt nog groter te maken en door te gaan.

19 april Mystery

26 april Mystery

en daarna zien we wel weer.

Geen opmerkingen: