donderdag 6 juni 2013

kasteel, picknick en workshop

 Met het mooie weer komt ook de energie weer terug. Dit weekend hebben we feest gevierd met een uitstapje naar een kasteel. Spannend voor kleine jongens.

 Wonen die ridders daar nog? We weten zeker van niet, maar opa moet toch echt even gaan kijken.

 Willem vermande zich en zei dat hij dapper was en ging mee naar binnen. Binnen mochten we geen foto's maken maar bij vertrek wilde hij graag de ophaalbrug laten bewegen. Nog iets meer eten en dan lukt het ook nog wel!

Zondag zijn we dichter bij huis gebleven voor een picknick in het bos. Iets te warm aangekleed, maar er was een kapstok klaargezet.

 Met een verhaal over vossen en eekhoorns raakt je bordje wel leeg.

 Dat was spannend, nietwaar Opa?

 Tussen de bedrijven door heb ik steeds een stukje gequilt en "tada"af. Niet dus. Op de foto zie ik een ongequilt stukje.
Deze quilt staat als workshop op de agenda. Thuis knippen/snijden en hier één middag naaien, dan heeft U een aantal blokken af. Met dezelfde techniek kunt U ook andere blokken vormen.

 Dit zijn de bundeltjes die ik voor de quilt heb gebruikt. Deze workshop is op vrijdagmiddag 14 juni van 13.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie mail even naar rietjevanslagmaat@gmail.com
Vandaag zijn we bezig alles voor morgen klaar te maken en Wil heeft ook nog een kleine lezing voorbereid.
Deze foto hierboven is van een detail uit de quilt die morgen besproken wordt. Het is een raadselachtig meisje, maar het raadsel zal morgen in het quiltcafé worden ontrafeld. De quilt is een Amerikaanse quilt uit 1857.

Geen opmerkingen: